Volksuniversiteit selectie - 10% ledenkorting op cursussen en lezingen

Het is altijd leuk om u te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te blijven leren. Vivium is een samenwerking gestart met de Volksuniversiteit Naarden-Bussum.

 

U kunt hier met 10% ledenkorting een selectie van interessante cursussen en lezingen volgen. Vul hiervoor op het aanmeldformulier op de website van de volksuniversiteit uw 6-cijferige lidnummer in bij het vakje 'opmerkingen'.


Actuele cursussen

Dit zijn de eerstvolgende cursussen die leden van Vivium met 10% korting kunnen volgen.

Workshop: Italiaans kerstmenu koken

Is het elk jaar weer stressen om te bedenken wat u gaat koken met Kerst? Of bent u gewoon fan van Italiaans eten en wilt u graag zelf een paar Italiaanse specialiteiten leren klaarmaken? In deze kookworkshop bereidt u onder leiding van een ervaren kokkin een uitgebreid Italiaans menu (wat u na afloop natuurlijk ook zelf mag opeten). Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte ravioli gevuld met zalm, ricotta en dille als primi piattoen een klassieke torta della nonna toe. Een heerlijk voorproefje voor het echte werk in december.

Datum: woensdag 29 november van 18:30 - 21:30 uur

Locatie: Brinklaan 125, Bussum

Kosten: leden € 58,50 / niet-leden € 65,-

Workshop ‘Sieraden maken van glas’

Zelf glas smelten en daar vervolgens een sieraad van maken? In deze workshop die bestaat uit één bijeenkomst leert u hoe dat moet. Het is een fascinerend proces: het spel van de glasstaven met de hete vlam, het zachte gesis van de brander, de wording van een uniek object. Werkend in het atelier van de docent maakt u onder begeleiding een of meer glazen hangers. U kunt zelf uw favoriete kleuren uitkiezen uit een grote collectie glas, afkomstig uit Murano bij Venetië. Ook de vorm van het sieraad - plat of rond – is aan u. Het resultaat: iets prachtigs om zelf te dragen of cadeau te doen.

Datum: zaterdag 11 of 18 november van 11:00 tot 14:30 uur (1 les)

Locatie: Laren

Kosten: leden € 47,25 / niet-leden € 52,50 (materiaalkosten inbegrepen)

Cursus digitaal fotograferen

Heeft u een digitale compact- of spiegelreflexcamera en wilt u daar meer uithalen dan u nu doet? In de tweedelige cursus ‘Hoe gebruik ik mijn digitale camera?’ leert u een aantal belangrijke kneepjes van het vak. De docent geeft uitleg over het juiste gebruik van groothoek, macro- en telestand, contrastvorming, het spel met belichtingstijd en diafragma en het gebruik van de belichtingscorrectieknop. Ook zaken als flitser, witbalans, geheugenkaarten en het opslaan en printen van fotobestanden passeren de revue. Een huiswerkopdracht tussen de 1e en 2e bijeenkomst laat u het geleerde gelijk oefenen in de praktijk.

Data: dinsdag 26 september en 10 oktober van 19:30 tot 22:00 uur (2 lessen)

Locatie: Bussum

Kosten: leden € 36,- / niet-leden € 40,-

Talencursussen

Italiaans

Bent u geïnteresseerd in Italië? Wilt u graag een eenvoudige conversatie kunnen voeren en meer weten en begrijpen van dit prachtige maar soms ook onnavolgbare land? Aan de Volksuniversiteit kunt u zich (verder) bekwamen in parlare, capire, leggere e scrivere. De basiscursus behandelt de beginselen van de Italiaanse grammatica en zorgt voor een basale woordenschat. Kan u Italiaans al een beetje verstaan en lezen? Kies dan voor een cursus op (half)gevorderden-niveau. Wilt u uw spreekvaardigheid nog verder vergroten? In de conversatiecursus voor gevorderden oefent u uw Italiaans met gesprekken over cultuur, natuur, literatuur, film én de laatste nieuwtjes uit Italië.

Start: vanaf 2 oktober (verschillende dagen en tijdstippen, 18 tot 22 lessen)

Locatie: Bussum

Kosten: variërend van € 193,50 tot aan € 256,50 voor leden (niet-leden € 215,- tot € 285,-)

Klik op de cursus voor meer informatie over de talencursussen.

Tip: op de website van de volksuniversiteit Naarden-Bussum vindt u nog veel meer interessante cursussen en activiteiten. Hiervoor geldt echter geen ledenkorting.

Cursusprijzen

Wat zijn de voordelen van het Servicepakket voor mij als cursist?