Naar ViviumNet

Dagbehandeling Oversingel

in Zorgcentrum Oversingel, Weesp

Dagbehandeling somatiek

De somatische dagbehandeling van Oversingel is voor iedereen met een verminderde zelfredzaamheid. Bijvoorbeeld voor mensen die na een heupoperatie therapie nodig hebben. Of mensen die een chronische aandoening hebben, zoals de ziekte van Parkinson, multiple sclerose of reuma. Maar ook voor mensen die na een doorgemaakt ziekteproces een slechte conditie hebben. Op de dagbehandeling kunnen behandelingen en adviezen gegeven worden door bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een ergotherapeut.

 

De somatische dagbehandeling richt zich op het vergroten van de zelfstandigheid en het verminderen van de afhankelijkheid. Alle bezoekers van de somatische dagbehandeling krijgen ook een cursus valpreventie aangeboden.

Naast behandeling is er ruimte voor een combinatie van gerichte individuele- en groepsactiviteiten en diverse bezigheden zoals koken, creatieve en sociale activiteiten. Tevens worden er af en toe uitstapjes ondernomen.

 

Openingstijden: maandag - woensdag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Dagbehandeling psychogeriatrie

De psychogeriatrische dagbehandeling van Oversingel biedt begeleiding, zorg en therapie aan cliënten met psychogeriatrische beperkingen. Te denken valt aan problemen met:

  • het lange- en korte termijngeheugen;
  • de structuur en indeling van de dag;
  • de invulling van een zinvolle dagbesteding;
  • uitvoeren van dagelijkse huishoudelijke taken.

 

De psychogeriatrische dagbehandeling ondersteunt cliënten in de thuissituatie met als doel de opname in het verpleeghuis zo lang mogelijk uit te stellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende behandelingsmethoden, waaronder geheugentraining, fitnesstraining, Meer Bewegen voor Ouderen, creatieve therapie en muziektherapie.

 

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Contacten met thuis

De medewerkers van de dagbehandeling houden regelmatig contact met de partner, familie of andere verzorgers in de thuissituatie. In overleg wordt een individueel zorgplan opgesteld. Verder bestaat de mogelijkheid voor individuele gesprekken met één of meerdere leden van het team.

Faciliteiten

Bezoekers van de dagbehandeling kunnen gebruik maken van het restaurant, waar men kan kiezen voor een warme maaltijd of een broodmaaltijd. Verder kan men tegen betaling gebruik maken van de kapper en de pedicure. Als de behandelingen het toelaten kunnen de bezoekers ook deelnemen aan de recreatieactiviteiten die georganiseerd worden. Doordat Oversingel in het centrum van Weesp is gesitueerd, is het mogelijk enkele boodschappen te doen in de winkels en op de markt van Weesp.

Nieuws - Huiskamerconcert door cliënten

Donderdag 12 maart gaf de heer Doberitz een huiskamerconcert bij de Dagbehandeling in Oversingel. Na jarenlang gespeeld te hebben bij het Nederlands Philharmonisch orkest betoverde de heer Doberitz nu met zijn muziekale noten zowel medewerkers als bezoekers van de Dagbehandeling. Muziekvriendin mevrouw Brooks en meneer Doberitz genoten ervan hun mede-clienten tijdens een heerlijke high tea mee te nemen in de klassieke muziekwereld. De andere clienten konden de muziek erg waarderen en beleefden veel plezier aan dit bijzondere huiskamerconcert.

Aanmelden dagbehandeling

Aanmelden voor de dagbehandeling verloopt via de huisarts, de specialist in het ziekenhuis (somatiek) of het RIAGG (psychogeriatrie). Deze neemt contact op met het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) voor de indicatiestelling. Hierna wordt contact opgenomen met de verpleeghuisarts en de zorgkundige van de dagbehandeling. Deze zorgkundige onderhoudt het contact met de huisarts, de thuiszorg en de mantelzorgers.

Ga direct naar:

Meer informatie?

Vivium Zorggroep

Dagbehandeling Oversingel

Mevrouw Lia Hagen

Coördinator dagbehandeling

Hugo de Grootlaan 30

1381 DE Weesp

T (0294) 23 96 70

l.hagen@vivium.nl

 

Of neem contact op met

Vivium Klantenservice

T (035) 6 924 924

klantenservice@vivium.nl