Nieuws

Familie als vrijwilliger

Voor alle bewoners geldt dat welzijn en prettig wonen worden bevorderd als er óók ruimte is voor afleiding en ontspanning. Daarom organiseren wij veel gezellige activiteiten en evenementen en daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken! Of misschien wilt u wel helpen bij één van onze gezellige verenigingen, de krant voorlezen of helpen in de tuin? Er zijn vele mogelijkheden, alle hulp is welkom!

Een onvergetelijke rondleiding

21 september was het wereld Alzheimerdag. Op deze dag werd er wereldwijd extra aandacht geschonken aan dementie. In Nederland gaven 12 musea rondleidingen speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Jaarlijkse prijsindexering

Met ingang van 1 januari worden de prijzen van diverse diensten aangepast.

Extra budget verpleeghuiszorg

Zoals u ongetwijfeld in de media heeft vernomen, heeft het nieuwe kabinet extra budget uitgetrokken voor de verpleeghuiszorg in Nederland. Wij zijn hier uiteraard erg blij mee, dit extra geld is ontzettend hard nodig om de bewoners de zorg en aandacht te kunnen geven die nodig is.

Muziek in De Vesting

Iedereen heeft wel muziek waar hij graag naar luistert of een favoriet nummer. Deze muziek roept herinneringen en bepaalde emoties op. En waar andere herinneringen en emoties verdwijnen of veranderen bij dementie, blijft het effect van muziek vaak hetzelfde. Daarom wilde Patricia Veneman, EVV’er in De Vesting, hier graag iets mee doen. Door dit initiatief zijn er al veel mooie momenten met de bewoners geweest.

Update van locatiemanager Marion Alards

Zo vlak voor de Kerst is het vaak een drukte van belang bij u thuis. De kerstmenu’s worden samengesteld, de boodschappen besteld en de kerstboom en woonkamer wordt versierd in kerstsfeer. In onze huizen, De Antonius Hof, De Vesting en De Zandzee is het niet anders en zijn we net als thuis. Thuis aan tafel tijdens de Kerst is voor velen een moment van reflectie. Hoe is het afgelopen jaar verlopen? Wat staat ons te wachten in 2018 en waar gaan we aan werken?

Van cliëntenraad naar bewonersraad bij De Antonius Hof

Tot nu toe was de Cliëntenraad van De Antonius Hof actief. Die bestond uit de eerste contactpersonen van de bewoners, met als doel voor hun belangen op te komen. Alleen door nauw samen te werken met familie kunnen we wonen en zorg voor de bewoners verder verbeteren. Uw hulp is dus onmisbaar! Om nog meer familie te kunnen bereiken, gaan we vanaf januari starten met een bewonersraad.  

Update van het Uitbureau

Roel’s beestenboel, de open dag en de gemeente ambtenaren die ons kwamen assisteren. De bewoners hebben weer veel leuke activiteiten bijgewoond. We blikken graag met u terug.