Nieuws

Een onvergetelijke rondleiding

21 september was het wereld Alzheimerdag. Op deze dag werd er wereldwijd extra aandacht geschonken aan dementie. In Nederland gaven 12 musea rondleidingen speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Jaarlijkse prijsindexering

Met ingang van 1 januari worden de prijzen van diverse diensten aangepast.

Extra budget verpleeghuiszorg

Zoals u ongetwijfeld in de media heeft vernomen, heeft het nieuwe kabinet extra budget uitgetrokken voor de verpleeghuiszorg in Nederland. Wij zijn hier uiteraard erg blij mee, dit extra geld is ontzettend hard nodig om de bewoners de zorg en aandacht te kunnen geven die nodig is.

Update van het Uitbureau

Een uitstapje naar de kerststal in Huizen, een klassiek concert vanuit Stichting Muziek in Huis en een verbouwing van het Uitbureau. De bewoners hebben weer veel leuke activiteiten bijgewoond. We blikken graag met u terug.

Music & Memory project

Iedereen heeft wel muziek waar hij graag naar luistert of een favoriet nummer. Deze muziek roept herinneringen en bepaalde emoties op. En waar andere herinneringen en emoties verdwijnen of veranderen bij dementie, blijft het effect van muziek vaak hetzelfde. We horen daarom ook veel verhalen over bewoners die weer helemaal opleven bij het luisteren naar muziek. Een van deze mooie verhalen wilden we graag met u delen.

Update van locatiemanager Marius van de Veen

Het jaar 2017 loopt weer ten einde. Een jaar waarin weer veel is gebeurd. Locatiemanager Marius van de Veen blikt met u terug op het afgelopen jaar en houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Gratis theateravond voor mantelzorgers

Ook voor u als familie is het heel zwaar om met dementie te maken te krijgen. De werkgroep 'Dementievriendelijk Huizen' heeft dan ook speciaal voor familieleden en mantelzorgers een theateravond georganiseerd om u in het zonnetje te zetten!