Nieuws

'Het werd op een gegeven moment wat veel'

Natacha (68) is al vier jaar mantelzorger voor vriendin Betty (82) met dementie. Natacha ondersteunt haar met alle liefde, maar is erg blij met de ‘Dinstverlener’ die ze een half jaar geleden inschakelde.

Extra budget verpleeghuiszorg

Zoals u ongetwijfeld in de media heeft vernomen, heeft het nieuwe kabinet extra budget uitgetrokken voor de verpleeghuiszorg in Nederland. Wij zijn hier uiteraard erg blij mee, dit extra geld is ontzettend hard nodig om de bewoners de zorg en aandacht te kunnen geven die nodig is.

Jaarlijkse prijsindexering

Met ingang van 1 januari worden de prijzen van diverse diensten aangepast.

De complimenten kerstboom

Het afgelopen jaar hebben we veel prachtige complimenten mogen ontvangen van familieleden van alle Vivium locaties. We hebben er een aantal verzameld in onze complimenten kerstboom.

Muziek en dementie

Iedereen heeft wel muziek waar hij graag naar luistert of een favoriet nummer. Deze muziek roept herinneringen en bepaalde emoties op. We horen daarom ook veel verhalen over bewoners die weer helemaal opleven bij het luisteren naar muziek. Een van deze mooie verhalen wilden we graag met u delen.

Bijzondere serie portretten

Wij delen graag een bijzondere serie portretten die wij mochten maken van Vivium bewoners en hun familieleden.

Top 5 omgangstips dementie

Het is soms heel erg moeilijk om op een goede manier om te gaan met iemand die dementie heeft. Hoe kunt u iemand het beste benaderen en wat kunt u beter niet doen? We stelden een top 5 samen van praktische omgangstips die u dagelijks kunt toepassen!