Woningaanpassingen en Domotica - Om zo lang mogelijk prettig en zelfstandig thuis te wonen

 

Wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen, al kunt u minder goed uit de voeten dan vroeger? Allerlei handige hulpmiddelen en slimme aanpassingen – groot én klein – zorgen ervoor dat dit veilig en comfortabel kan. Vivium helpt u daar graag bij.

Op deze pagina treft u een assortiment aan woningaanpassingen en hulpmiddelingen die uitkomst kunnen bieden in uw situatie. Voor alle producten op deze pagina heeft Vivium voor u een ledenkorting geregeld. Het aanbod is, als gevolg van snelle technologische ontwikkelingen, echter constant in beweging en de mogelijkheden beperken zich niet tot de selectie producten zoals hier vermeld. 

 

Ergotherapie

Vindt u het lastig om te bepalen wat u nodig heeft, staat uw oplossing er niet tussen, of wilt u graag persoonlijk geïnformeerd worden over wat er allemaal mogelijk is en wat het beste bij uw situatie past? Dan bieden onze ergotherapeuten uitkomst. Zij komen graag bij u aan huis voor een adviesgesprek. Ergotherapie wordt in 2016 tot 10 uur per jaar vergoed vanuit de basisverzekering.

Trapliften

Wilt u ook de bovenverdieping van uw huis veilig en gemakkelijk kunnen bereiken? Otolift maakt betrouwbare trapliften op maat. Dit bedrijf heeft een eigen fabriek in Bergambacht, en kan daarom voor iedere soort trap - recht of met bochten - een passende lift maken.

Ledenvoordeel: 10% korting op de aanschafkosten, ook op 2e hands trapliften. Overigens kunt u in sommige gevallen ook een gemeentelijke vergoeding voor een traplift krijgen in het kader van de WMO.

Vloergripbehandeling sanitair

Wist u dat jaarlijks meer dan 24.000 mensen in het ziekenhuis belanden na een uitglijder over een gladde vloer? Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Behandel daarom uw badkamervloer met een antisliplaag. Lodewijk Vloergrip biedt een simpele spraybehandeling die uw tegels niet aantast, maar wel grip biedt!

Ledenvoordeel: €20,- korting op de applicatie door een professional (inclusief reiniging van de vloer vooraf en stroefheidsgarantie) ledenprijs: €375,- incl. BTW voor de eerste 10m2. Daarna €19,95 per m2.
10% korting op de doe het zelf-spray (vanaf €34,95,- voor 2 m2

Mobiele personenalarmering met opvolging uit het eigen netwerk

Met de mobiele alarmering kunt u ook buitenshuis hulp inroepen van mensen uit uw eigen netwerk. Zo kunt u met een gerust gevoel een blokje om maken, boodschappen doen of op pad met de fiets of auto. Bij een druk op de knop van uw mobiele alarmeringsapparaat gaat bij maximaal drie door u gekozen mensen de telefoon over. Met de eerste persoon die de oproep accepteert, kunt u rechtstreeks praten. Deze kan ook op zijn telefoon of computer zien waar u zich bevindt - handig als u zelf niet kan aangeven waar u bent. Aanschaf van dit mobiele alarmsysteem kost €124,95, het maandelijkse abonnementsgeld bedraagt € 14,95 en er zijn eenmalige activatie&verzendkosten à €24,95.
> Klik hier voor een introductievideo.
> Klik hier om te bestellen. Op de website heeft u een kortingscode nodig, deze kunt u opvragen bij de klantenservice: 035 - 692 4495. Is het lastig voor u om zelf te bestellen via de website? Ook dan kunt u bij onze klantenservice terecht.

Ledenvoordeel: 50% korting op de activatiekosten van € 24,95 en de eerste 2 maanden geen abonnementskosten (bij een jaarabonnement). Uw voordeel: €42,40

Alarmzorg vanuit huis met professionele opvolging

Wilt u liever gebruik maken van professionele opvolging, waarbij u met één druk op de knop een professional naar uw huis kunt laten komen als er iets gebeurd is en u hulp nodig heeft? Kijk dan op www.vivium.nl/thuiszorg-alarmzorg.

Sleutelkluis met SKG** keurmerk.

Met een sleutelkluis kunt u zorgverleners en dierbaren gemakkelijk toegang geven tot uw woning en tegelijkertijd ongenode gasten buitenhouden. We hebben even moeten wachten op een makkelijk te gebruiken sleutekluis met codesysteem die tegelijkertijd erg veilig is, maar deze is er nu in de vorm van de Puck sleutelkluis. Deze beschikt over het keurmerk SKG**, wat hem zwaar inbraakwerend maakt.

Ledenvoordeel: 10% korting op de kluis en op installatie of verzending. Voor leden bedragen de aanschafkosten daarmee € 179,95. Daar komen dan installatiekosten à € 69,95,- of verzendkosten à € 15,95 bij.

Sta op Stoelen

Is het voor u steeds lastiger om overeind te komen uit uw leunstoel of op te staan van de eettafel? Sta-op stoelen bieden soelaas. Met een handig bedieningspaneel kunt u de stoel omhoog laten komen en iets laten kantelen, waarna opstaan veel gemakkelijker gaat. Vivium werkt samen met diverse leveranciers.

Ledenvoordeel: 10 tot 15% korting, afhankelijk van de leveranciers en de modellen.


Een greep uit het assortiment van thuiszorgwinkel FullMobility

Als Vivium-lid kunt u bij Thuiszorgwinkel FullMobility in Bussum extra voordelig terecht voor alle denkbare hulpmiddelen, van rollators en krukken tot aan douchehoezen, toiletstoelen of toiletverhogers, kous-aantrekkers, drempelverlagers en wandbeugels. Kijk voor het volledige assortiment op de website van FullMobility

Ledenvoordeel: 10% korting op het assortiment (met uitzondering van scootmobielen, hiervoor geldt een korting van 5%). Leden lenen er bovendien gratis krukken, looprekken en rollators voor een periode van 6 weken. 

Heeft u interesse in een van de genoemde producten? Of wilt u graag een afspraak met de ergotherapeut? Neem dan contact op met Vivium via 035-6924495 of mail naar leden@vivium.nl.

Laat altijd uw ledenpas zien.