Dinsdag 18 september: Vivium Kenniscafé 'Wat is goede voeding in de ouderenzorg?' Archief

Het Vivium kenniscafé biedt professionals in de ouderenzorg inspiratie en verdieping. Deelname aan het kenniscaféis kosteloos. Dit keer hebben we het over de rol die voeding kan spelen bij het in stand houden en bevorderen van gezondheid en welzijn van ouderen. Bijvoorbeeld bij ondervoeding, diabetes of decubitus.

Er is zeer veel informatie te vinden over voeding in relatie tot gezondheid. Soms ook tegenstrijdige Informatie. Bovendien zijn we vaak geneigd om onze eigen voedingsgewoontes als uitgangspunt te nemen, ook voor cliënten. Terwijl zij vaak juist heel andere behoeften hebben en er wetenschappelijk onderbouwde basiskennis over dit onderwerp voorhanden is. In het Vivium Kenniscafé gaan we daarom op speelse wijze dieper in op de vraag: wat is goede voeding in de ouderenzorg?

Hoe kun je cliënten helpen méér van het eten, en hiermee van het leven, te genieten? En zijn er verschillen tussen de voedingsbehoeften van jongeren en ouderen? Dat zijn enkele vragen waar we tijdens het Vivium Kenniscafé van di. 18 september op ingaan.

Programma

  • Presentatie: welke voeding wel of juist niet bij ouderen met specifieke gezondheidsklachten of andere problematiek rondom eten en voeding? Wat laat wetenschappelijk onderzoek hierover zien?
  • Quiz aan de hand van stellingen over eten en drinken. Met een prijs(je) voor de winnaar!
  • Proeverij met bekende en minder bekende producten. Laat je verrassen!

Aanvang: Het programma begint om 19.45 uur, om 19.30 uur staan koffie en thee klaar.

Adres: De Zandzee, Iepenlaan 354, 1406 RG Bussum (klik hier voor het adres)

Aanmelden voor het Kenniscafé van 18 september