Mare Soletic

Van 9 november 2018 tot 7 januari 2019 exposeert in de Heempleingang/Meent, de kroatische kunstenares Mare Soletic.

M1

M2

M4

M5

M6

Douwe Idema

Achtergrond

Van 9 november 2018  tot  7 januari 2019 exposeert in de Heempleingang/Meent, de kroatische kunstenares Mare Soletic.

Mare Soletic is geboren in Dubrovnik, Kroatie. Zij  woont sinds 2010 in Nederland, thans in Naarden, waar ook haar atelier gevestigd is.  Na een opleiding in Dubrovnik - in een vroegere levensfase - in „Weven en Werken met Textiel“, wist ze een bijzondere artistieke expressie te ontplooien met diverse media (zoals - tapisserie, textiel-design, interieurs). Later In Nederland volgde zij de opleiding “Schilderen en Tekenen“ aan de Amsterdamse Volksuniversiteit.

Haar bijzondere werk laat zich het beste omschrijven als “kleuren, kleuren, kleuren, kleuren, een explosie van kleur op een altijd te klein doek of papier“. Met olieverf of acryl, vaak gecombineerd met diverse materialen, zoals bijv. hout, kaneel, thee en verschillende kruiden met hun intens warme kleuren. De expressie door abstractie is een voortdurende uitdaging voor haar herkenbare  persoonlijke creaties. Dat zij een bewonderaar is van bijv. Jackson Pollock (VS) en onze Karel Appel, zal menigeen niet verbazen.

Het zal óók niet verbazen, dat Mare eveneens een ervaren exposant is. In het jaar 2010 richtte zij haar laatste expositie in, in  Kroatië. Vanaf dat jaar is haar werk al  op talloze tentoonstellingen in Nederland te zien geweest.