Woensdag 31 oktober - Concert The Society in Vivium Godelinde

U bent van harte welkom op 31 oktober om het concert van The Society bij te wonen in Vivium Godelinde. Het concert begint om 14:30 uur.

Kosten hiervoor bedragen €5 inclusief een kopje koffie of thee.

 

The Society

Ben van den Dungen - sax, Steve Zwanink - contrabas, Vincent Koning - gitaar

‘Swing Time’ van trio The Society o.l.v. saxofonist Ben van den Dungen is een tot de verbeelding sprekend muziekprogramma waarin de luisteraar wordt meegenomen naar de filmische dertiger jaren en de glorietijd van de jazz. De tijd dat jazz de belangrijkste bijzaak van het leven was. De dertiger jaren zorgden voor de bloei van deze spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op zoals bijvoorbeeld het orkest van Duke Ellington. Karaktervolle muzikanten zoals Billie Holiday en Louis Armstrong werden omarmd door het publiek. U daalt af in de nachtclubs, het laatste geroezemoes verstomt, de musici verschijnen op het podium en het avontuur begint. Muziek met een grote dosis nostalgie en een “happy feel”. Swing Time is zeer geschikt voor publiek met een brede smaak.

Ben van den Dungen begon zijn carrière in het begin in de 80er jaren. Sindsdien heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 5000 concerten in 70 verschillende landen gegeven.

“Jazz moet ‘danceable’ [dansbaar] zijn en de blues moet erin zitten”, zei Louis Armstrong ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor trio The Society. Dit trio bestaat uit een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier.