Keurmerken en certificaten

ISO9001-2015 keurmerk

In juli 2016 is het ISO9001-2015 keurmerk behaald. Certificatie In de Zorg, de externe auditor, geeft het volgende aan in het eindrapport: Vivium maakt een indrukwekkende beweging door waarin ze zichzelf op een creatieve wijze opnieuw aan het uitvinden is. Doel is om klanten (en naastbetrokkenen) maximaal te kunnen ondersteunen om hun eigen leven te blijven leiden.

We ontmoeten gemotiveerde en vaak gedreven medewerkers die hun weg zoeken in een sterk veranderende organisatie. De organisatie pakt door en doet wat daar voor nodig is. Ze schuwt daar niet om zaken rigoureus aan te pakken. Het traditionele zorgparadigma wordt zoveel mogelijk verlaten, zodat het leven centraal staat. Voorbeeld is inmiddels de inrichting in klantgroepen. De bedoeling is dat er zo meer aandacht is voor de behoeften van de doelgroep. Het derde element van die beweging is de manier waarop medewerkers de ruimte krijgen om te handelen vanuit de visie. Het geloof in de kracht van mensen is sprekend en is door het auditteam breed aangetroffen. Onderdeel van de hele transitie is om medewerkers (o.a. met slimme ICT, passende huisvesting en andere middelen) te ondersteunen.

Vervolgaudit

Natuurlijk zijn er ook ontwikkelpunten. Tijdens de vervolgaudit najaar 2016 blijkt dat we daar goede voortgang hebben geboekt. Een ontwikkelpunt voor 2018 (en verder) is de evaluatie van familie na afloop van de zorg/dienstverlening – naast de doorlopende evaluatie bij de clientplanbesprekingen, bij familie-avonden, de NPS en de gesprekken met de cliëntenraad . We zouden graag een beeld willen hebben hoe familie terug kijkt op de zorg en dienstverlening en het wonen bij Vivium. Welke verwachtingen had men van het wonen bij Vivium, hoe kijkt met terug op gemaakte keuzes, met welk gevoel kijkt men terug.