Kookworkshops - Het betere BBQ-en

Sinds een tijdje populair: de eivormige kamado grill. Leer nu zelf in een leuke kookworkshop de heerlijkste gerechten bereiden op een Black Bastard of een Green Egg!

Hoe fijn is het om als het lekker weer is buiten aan het kokkerellen te slaan? Vuurtje opstoken, houtskool aan het gloeien krijgen en dan op je gemak een mooi stukje vlees of vis en een kleurrijk palet aan groente garen: het is altijd een feestje. Wilt u uw barbecuevaardigheden naar een (nog) hoger niveau tillen, dan kunt u deze zomer in Almere en in Naarden terecht voor een paar stoere kookworkshops. U kookt daarbij op een Black Bastard of een Green Egg. Bij deze keramische houtskoolbarbecues kun je de warmte door het speciale luchtcirculatiesysteem heel goed reguleren. Dat maakt het mogelijk om niet alleen te grillen, stoven en bakken, maar ook warm of koud te roken. En lekker dat het allemaal wordt!

Almere: buffelen op de Black Bastard

Bij VVC Adventure in Almere wordt buiten gekookt op de Black Bastard. Tijdens een vier uur durende workshop leert u deze kamado van Nederlandse makelij van haver tot gort kennen. U maakt pulled pork met behulp van slow cooking, rookt een stukje vis en marineert en grilt overheerlijke spareribs. Ook bakt u een steak met zelfbereide bearnaisesaus en maakt u zelfs brood in de Black Bastard. Hard werken, maar ondertussen is er ook tijd genoeg om lekker te keuvelen en een drankje te doen met uw medecursisten.

Kosten: Vivium-leden € 65,- , niet-leden € 75,- (inclusief drankjes) 

Naarden: gastronomisch barbecueën op Big Green Egg

De Big Green Egg is het paradepaardje onder de kamado grills. In deze workshop Green Egg (driegangenmenu) maakt u kennis met het geheim achter de culinaire wondertjes die sterrenchefs en foodies wereldwijd uit dit barbecue-ei tevoorschijn toveren. Chef-kok Arjan Cobelens geeft een demonstratie en uitleg, waarna u zelf aan de slag gaat met de bereiding van een heerlijk driegangendiner. Door de unieke manier van bereiden zult u merken dat al uw gerechten die subtiele rooksmaak bevatten die het koken op de Green Egg zo bijzonder maken.

Kosten: Vivium-leden € 54,- , niet-leden € 60,- (inclusief drankjes, kookschort en recepten).