Torenhof, de eerste locatie met het nieuwe Verpleeg Oproep Systeem!

Vandaag, woensdag 28 april, werd in Torenhof door Christian van Be Procare het nieuwe Verpleeg Oproep Systeem gepresenteerd en wat een mogelijkheden!

Torenhof is de eerste locatie van Vivium die wordt uitgerust met het nieuwe Verpleeg Oproep Systeem. Naast het pols- of halsalarm wat de bewoners nu kennen om de zorg te alarmeren krijgen zij ook een tablet in hun studio. Deze tablet zit in een waterdichtebeschermhoes en kan hiermee bevestigd worden aan de oplader die aan de wand wordt gemonteerd. Maar ook is het mogelijk om de tablet van de muur te halen en naast u neer te leggen. De tablet werkt net zoals het pols- en hals alarm alleen in Torenhof en op het terras van Torenhof.

Wanneer de bewoner via de tablet op de alarmknop drukt en het zorgteam deze melding bevestigd, wordt dit via de tablet per beeld en spraak gemeld aan de bewoner. Zo weet de bewoner dat er iemand aan komt. Reageert het zorgteam niet? Dan wordt de oproep doorgeschakeld naar een ander zorgteam.

Naast het pols- en halsalarm biedt de tablet een extra mogelijkheid om de zorg te alarmeren. Zodra de bewoners helemaal gewend zijn aan de alarmmogelijkheid op de tablet wordt er verder gekeken naar de functionaliteiten want de Alarmknop is niet het enige waar de tablet over beschikt. Zo kunnen de bewoners de tablet bijvoorbeeld ook gebruiken voor beeldbellen met hun naasten. Maar dit is stap 2!

Over ongeveer 6 weken wordt het nieuwe Verpleeg Oproep Systeem geïnstalleerd en krijgen alle bewoners nogmaals gebruik instructies. Natuurlijk zal het zorgteam klaar staan voor vragen en hulp.