Zorgprofessional+, bijzondere start van een nieuwe, unieke opleiding in de ouderenzorg

Zorgprofessional plus

Zorgprofessional+ is een nieuwe, unieke opleiding die maandag 2 september begint. Om dat moment, na anderhalf jaar voorbereiding, te vieren is de eerste dag een bijzondere kick-off vol inspiratie van verschillende sprekers uit de zorg, onder wie verpleegkundige en vlogger Tommie Niessen.

De officiële opening is om 9.30 uur bij Vivium Hogewey in Weesp met/voor de eerste 40 studenten en door de initiatiefnemers, Vivium Zorggroep en MBO College Hilversum. Deze beroepsopleiding is voor iedereen die wil werken in de ouderenzorg. Het verschil met andere zorgopleidingen is dat studenten bij deze opleiding volledig werken en leren in de praktijk. Dus niet meer op school. ‘We merken dat dat vaak een obstakel is om in de zorg aan de slag te gaan’, legt Anja Brugman, projectleider en adviseur Leren & Ontwikkelen bij Vivium, uit. ‘Dat speelt soms bij jongeren die niet van het vmbo afkomen, maar ook bij 25-plussers of vijftigers die willen zij-instromen.’

Zorgprofessional+ biedt flexibele leertrajecten. ‘Als je al ervaring hebt op bepaalde onderdelen, dan passen we je programma aan’, legt Anja Brugman uit. De duur van de opleiding varieert dan ook van één tot drie jaar binnen de verschillende afdelingen van Vivium. Van revalidatie, wonen met zorg, wijkzorg tot verpleeghuizen voor mensen met dementie. Nieuw is dat studenten elke maand kunnen instromen. Een mogelijkheid waar Tommie Niessen ook erg enthousiast over is. ‘Een goede ontwikkeling wat mij betreft. Als ik dit destijds had kunnen doen, had ik het zeker gedaan!’

Nog niet eerder was het zo laagdrempelig om te kiezen voor (de overstap naar) werken in de ouderenzorg. Bovendien betaalt Vivium de opleiding. Het resultaat is een regulier erkend mbo-diploma niveau 3 Verzorgende Individuele Gezondheidszorg/Maatschappelijke Zorg én een baangarantie bij Vivium.

Meer weten over zorgprofessional+? Kijk op https://vivium.nl/zorgprofessionalplus of https://www.rocva.nl/MBO-onderwijs/Sectoren/Zorg-Welzijn/Zorgprofessional.