Opleiding verzorgende Geriatrische Revalidatiezorg Naarderheem

Voor VIG'ers en Verpleegkundigen VVT, die klaar zijn voor een nieuwe stap in hun loopbaan in de geriatrische revalidatiezorg, die het beste uit zichzelf willen halen en verdieping zoeken.

Ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren. Ook na een knie- of heupoperatie, een beroerte of hartaanval of bij een chronische aandoening. Dat vraagt om verzorgenden die kennis van zorg en revalidatie combineren.

Vákmensen dus die kunnen observeren, motiveren en coachen en over kennis beschikken van ziektebeelden. Dat alles leer je in de landelijke, branche-erkende opleiding tot Verzorgende Geriatrische Revalidatiezorg van Vivium Naarderheem. Een opleiding voor Verzorgenden Individuele Gezondheidszorg en Verpleegkundigen VVT, die werken in de GRZ en klaar zijn voor een nieuwe stap in hun loopbaan. Een investering in je professionele toekomst!

Reacties van gediplomeerden

Ben jij klaar voor een volgende stap als verzorgende of verpleegkundige in de revalidatiezorg? Vincent was een van de eersten die de opleiding afrondde. Lees hier zijn ervaringen en info over deze GRZ-opleiding in de praktijk. 

Of download hieronder de inspirerende ervaringen en tips van GRZ-collega's die de opleiding tot Verzorgende Geriatrische Revalidatiezorg al met succes hebben afgerond.

Wat doet de Geriatrisch Revalidatieverzorgende?

Als Geriatrisch Revalidatieverzorgende combineer je verzorgende taken met specifieke revalidatietaken. Je begeleidt ouderen bij hun revalidatie en bent eerste aanspreekpunt voor cliënten, hun familie en mantelzorgers. Je adviseert cliënten, mantelzorgers en collega’s over de revalidatie en bent medeverantwoordelijk voor het bijstellen van het revalidatieplan.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De opleiding vormt een verdieping van het vak van Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) en kan worden gevolgd door gediplomeerd Verzorgenden of verpleegkundigen VVT werkzaam op een GRZ-afdeling. Je hebt dus het diploma Verzorgende of Verzorgende-IG (niveau 3), Verpleegkundige VVT (niveau 4) of een vergelijkbaar opleidingsniveau. En je werkt in de geriatrische revalidatiezorg en hebt minimaal een jaar ervaring.

Midden in de praktijk

Een opleiding volgen in Naarderheem betekent: leren in de dagelijkse praktijk van een van de beste centra voor geriatrische revalidatiezorg in Nederland. Je wordt hierbij door ons gecoacht om het beste uit jezelf te halen. En met de inbreng van deelnemers van verschillende GRZ-instellingen wordt meteen ingespeeld op actuele ontwikkelingen en inzichten in de geriatrische revalidatiezorg.

70:20:10

De opleiding is opgezet volgens de effectieve ‘70:20:10’ benadering van leren. Hierbij is leren vooral gericht op:

 • het opdoen van praktijkervaring (70%). Dat doe je op je eigen werkplek onder begeleiding van je werkgever, die daarbij voor deze opleiding ondersteund wordt door Vivium Naarderheem.
 • interactie in de vorm van workshops met gastdocenten en GRZ-deskundigen uit de praktijk (20%). Dat faciliteren we tijdens de lesdagen (op maandagen), die op locatie van Vivium Naarderheem zijn.
 • en theorie in de vorm van e-learnings (10%). Die je kunt volgen waar en wanneer jou schikt.

Directe link met wetenschap

Onze specialisten ouderengeneeskunde zijn tevens werkzaam als docent, onder meer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast neemt Naarderheem deel aan Stichting Topcare. Zo brengen we nieuwe wetenschappelijke inzichten op het gebied van de revalidatiezorg direct naar de werkvloer.

Beroepscompetenties

De volgende vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten, waar je als Geriatrisch Revalidatieverzorgende over dient te beschikken, komen tijdens de opleiding aan bod:

 • Motiveren
 • Alertheid en flexibiliteit
 • Communicatie
 • Deskundigheid
 • Professionaliteit
 • Coördineren
 • Gastvrij
 • Visie

Onderdelen opleiding

Na de informatiebijeenkomst voor kandidaat deelnemers en startgesprekken met kandidaten gaat de opleiding van start met een kick-off bijeenkomst. Hierna komen tijdens de opleiding de volgende modules aan de orde:

 1. Werken volgens de visie op GRZ van Naarderheem
 2. Hartfalen en COPD
 3. Verloop revalidatie orthopedische zorgvrager
 4. niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Mantelzorg, Parkinsonrevalidatie
 5. Trauma en voorbereiden op ontslag
 6. Uitwisseling
 7. Kwaliteitszorg 

Praktische informatie

Erkenning & Accreditatie: de opleiding Geriatrisch Revalidatieverzorgende is een landelijk erkende opleiding volgens de branche V&V. Elke deelnemer die de opleiding succesvol afsluit, ontvangt het branche-erkende diploma en het insigne Verzorgende Geriatrische Revalidatiezorg.

Duur opleiding: 9 – 15 maanden afhankelijk van de keuze van de groep studenten.

Kosten: € 1300,- per persoon excl. 21% btw

Start opleiding: maandag 11 januari 2021 (lesdagen zijn 2 x per maand op maandag)

Meer informatie: a.brugman@vivium.nl of bel 035 695 44 11 en vraag naar onze adviseur Leren en Ontwikkelen.