Opleiding verzorgende Geriatrische Revalidatiezorg Naarderheem

Voor VIG'ers die klaar zijn voor een nieuwe stap in hun loopbaan en het beste uit zichzelf willen halen.

Ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren. Ook na een knie- of heupoperatie, een beroerte of hartaanval of bij een chronische aandoening. Dat vraagt om verzorgenden die kennis van zorg en revalidatie combineren.

Vákmensen dus die kunnen observeren, motiveren en coachen en over kennis beschikken van ziektebeelden. Dat alles leer je in de branche-erkende opleiding tot Verzorgende Geriatrische Revalidatiezorg van Vivium Naarderheem. Een opleiding voor Verzorgenden Individuele Gezondheidszorg die klaar zijn voor een nieuwe stap in hun loopbaan en die willen investeren in hun professionele toekomst!

Reacties van gediplomeerden

Ben jij klaar voor een volgende stap als verzorgende in de revalidatiezorg? Vincent was een van de eersten die de opleiding afrondde. Lees hier zijn ervaringen en info over deze GRZ-opleiding in de praktijk. 

Of download hieronder de inspirerende ervaringen en tips van GRZ collega's die de opleiding tot Verzorgende Geriatrische Revalidatiezorg al met succes hebben afgerond.

Wat doet de Geriatrisch Revalidatieverzorgende?

Als Geriatrisch Revalidatieverzorgende combineer je verzorgende taken met specifieke revalidatietaken. Je begeleidt ouderen bij hun revalidatie en bent eerste aanspreekpunt voor cliënten, hun familie en mantelzorgers. Je adviseert cliënten, mantelzorgers en collega’s over de revalidatie en bent medeverantwoordelijk voor het bijstellen van het revalidatieplan.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De opleiding vormt een verdieping van het vak van Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) en kan worden gevolgd door Gediplomeerd Verzorgenden niveau 3 werkzaam op een GRZ-afdeling. Je beschikt dus over het diploma Verzorgende of Verzorgende-IG (niveau 3) of een vergelijkbaar opleidingsniveau. Daarnaast heb je minimaal een jaar ervaring in de geriatrische revalidatiezorg.

Midden in de praktijk

Een opleiding volgen in Naarderheem betekent: leren in de dagelijkse praktijk van een van de beste centra voor geriatrische revalidatiezorg in Nederland. Je wordt hierbij door ons gecoacht om het beste uit jezelf te halen. En met de inbreng van deelnemers van verschillende GRZ instellingen wordt meteen ingespeeld op actuele ontwikkelingen en inzichten in de geriatrische revalidatiezorg.

70:20:10

De opleiding is opgezet volgens de effectieve ‘70:20:10’ benadering van leren. Hierbij is leren vooral gericht op het opdoen van praktijkervaring (70%), interactie in de vorm van workshops met gastdocenten en GRZ-deskundigen uit de praktijk (20%) en theorie in de vorm van e-learnings (10%).

Directe link met wetenschap

Onze specialisten ouderengeneeskunde zijn tevens werkzaam als docent, onder meer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast neemt Naarderheem deel aan Stichting Topcare. Zo brengen we nieuwe wetenschappelijke inzichten op het gebied van de revalidatiezorg direct naar de werkvloer.

Beroepscompetenties

De volgende vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten, waar je als Geriatrisch Revalidatieverzorgende over dient te beschikken, komen tijdens de opleiding aan bod:

 • Motiveren
 • Alertheid en flexibiliteit
 • Communicatie
 • Deskundigheid
 • Professionaliteit
 • Coördineren
 • Gastvrij
 • Visie

Onderdelen opleiding

Na de informatiebijeenkomst voor kandidaat deelnemers en startgesprekken met kandidaten gaat de opleiding van start met een kick-off bijeenkomst. Hierna komen tijdens de opleiding de volgende modules aan de orde:

 1. Werken volgens de visie op GRZ van Naarderheem
 2. Hartfalen en COPD
 3. Verloop revalidatie orthopedische zorgvrager
 4. niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Mantelzorg, Parkinsonrevalidatie
 5. Trauma en voorbereiden op ontslag
 6. Uitwisseling
 7. Kwaliteitszorg 

Praktische informatie

Erkenning & Accreditatie: de opleiding Geriatrisch Revalidatieverzorgende is een erkende opleiding volgens de branche V&V. Elke deelnemer die de opleiding succesvol afsluit, ontvangt het branche-erkende diploma en het insigne Verzorgende Geriatrische Revalidatiezorg.

Duur opleiding: 9 – 15 maanden afhankelijk van de individuele resultaten

Kosten: € 1300,- per persoon excl. 21% btw

Start opleiding: ma. 30 sept. 2019 (lesdagen op maandag)

Meer informatie: Anja Brugman, Adviseur Leren & Ontwikkelen Vivium Zorggroep, a.brugman@vivium.nl.