Update van het Uitbureau Archief

Een beauty salon in De Plaza en komkommers uit de eigen tuin in het restaurant. Er zijn weer leuke dingen gebeurd waar we u graag van op de hoogte brengen.

Beauty salon
Op een woensdagmiddag in augustus lieten Marion en Marijke sterren stralen. De Plaza werd omgetoverd tot een beauty salon. Hoedjes in allerlei maten, kleuren en vormen, pruiken, sieraden, sjaals. Vooral veel glitter en glamour.

Om half twee komt de eerste diva in spe de salon binnen. De make-up die ze zelf heeft aangebracht wordt er af gehaald. Het is tenslotte een make over! “Jullie mogen je helemaal uitleven, ik vind alles leuk”. Heerlijk. Terwijl ze voor de spiegel zit krijgt ze een glaasje bubbels.

Ik weet niet wie er meer geniet, zij of wij! Als de make up er op zit volgt de finishing touch. Een knalroze stoere pet met bijpassend sjaaltje. Het past bij deze dame. Het is chic en stoer tegelijk. Dan volgt het fotomoment. We hebben een prachtige achtergrond van de Amsterdamse grachten. Het lijkt of ze zich echt bevindt in hartje Amsterdam. Omdat zij er zoveel schik in heeft krijgt ze een kort blond pagepruikje op. Nog wat bijpassende accessoires. Ineens is ze een heel ander persoon geworden. Natuurlijk komt dit weer op de gevoelige plaat.

Ondertussen is het behoorlijk druk aan het worden. De dames zitten met een glaasje champagne te genieten. Het kijken naar de metamorfoses alleen al is leuk en soms hilarisch. “Ja, dat hoedje staat leuk!”, of “Die sjaal past er precies bij!”.  Het is  fantastisch om te zien dat iedereen zo geniet en zich op en top diva voelt. De toastjes én de verhalen gaan rond. Over wat ze vroeger droegen en deden. Het maakt veel los.

Collega’s lopen langs en zien alleen maar stralende mooi opgemaakte bewoners.  Als het afgelopen is gaat iedereen nog een drankje drinken in het café. Als Marion en ik alles opgeruimd hebben voegen we ons bij al die gelukkige en prachtige bewoonsters. Een middag met een gouden randje.

Komkommer uit eigen tuin
In de tuin groeien verschillende groenten. Een vrijwilligster heeft samen met een bewoonster de komkommers geoogst. Samen hebben ze de komkommers naar het restaurant gebracht en gevraagd of de keuken ze kon gebruiken. Die heeft de komkommers als garnering gebruikt bij de wraps en huzarensalade en erbij gezegd dat het uit ‘onze’ tuin kwam.