Naar ViviumNet

Oversingel

Oversingel is een zorgcentrum in Weesp voor ouderen die in hun dagelijks leven aanvullen- de zorg nodig hebben.

 

Oversingel biedt wonen, zorg en welzijn en beschikt over een verzorgingshuis- deel, een verpleeghuisdeel en een dagbehandeling somatiek en psychogeriatrie. Het bestaat uit vier woonetages en is gelegen aan een park in het gezellige centrum van Weesp.

Verzorgingshuis

Oversingel

Het verzorgingshuisdeel  van Oversingel heeft een honderdtal appartementen. De bewoners worden in hun dagelijks leven ondersteund door gekwalificeerde medewerkers. Er zijn verschillende vormen van begeleiding en zorg. Bewoners van het verzorgingshuis kunnen ondersteuning krijgen op het gebied van persoonlijke verzorging,  verpleging en begeleiding.

Andere diensten zijn onder meer de huishouding en de verzorging van de was. 

De zorg is passend bij de zorgbehoefte en indicatie van de individuele bewoner. Met een ZZP indicatie 3 of 4 kunt u in het verzorgingsdeel van Oversingel terecht.

Verpleeghuis

Zorgcentrum Oversingel biedt verpleeghuiszorg aan 28 dementerende ouderen met een verpleeghuisindicatie (ZZP indicatie 5 of 7) in 4 woongroepen van elk zeven bewoners. Een vast zorgteam biedt 24-uurs zorg op het gebied van behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding.

Deze deskundige zorg krijgen de bewoners in een omgeving waar ze hun eigen, vertrouwde leven kunnen voortzetten. Eenmaal in het verpleeghuis van Oversingel, hoeven de bewoners niet meer te verhuizen.

 

Dagbehandeling Somatiek

De somatische dagbehandeling biedt:

- begeleiding, zorg en therapie aan cliënten met lichamelijke beperkingen.

- ondersteuning in het zelfstandig functionerenen.

- een combinatie van gerichte individuele- en groepsactiviteiten en diverse bezigheden als koken, creatieve en sociale activiteiten.

 

Dagbehandeling Psychogeriatrie

De psychogeriatrische dagbehandeling biedt::

- begeleiding, zorg en therapie aan cliënten met psychogeriatrische problemen.

- ondersteuning aan cliënten in de thuissituatie met als doel de opname in het verpleeghuis zo lang mogelijk uit te stellen.

Klik hier voor meer informatie over aanmelden, kosten en wachttijden.

Klik hier voor een beschrijving van de ZZP's en Vivium Arrangementen per ZZP.

Contact

Zorgcentrum Oversingel

Hugo de Grootlaan 30

1381 DE  Weesp

T (0294) 23 96 70

F (0294) 23 96 89

E oversingel@vivium.nl

 

Brochures

Klik hier om naar de pagina te gaan waar u verschillende brochures kunt inzien.

Gastvrijheidszorg met Sterren

Oversingel heeft 3 sterren gekregen bij 'Gastvrijheidszorg met sterren 2010'. Een mooie hoge score. Slechts 5 huizen in Nederland kregen de maximale score, namelijk 4 sterren.

Gastvrijheidszorg met sterren is een beoordelingssysteem, waarbij de kwaliteit wordt beoordeeld van het eten en drinken, de ambiance en de gastvrijheid in de deelnemende huizen. Naast het oordeel van inspecteurs die de huizen bezoeken wordt ook het oordeel van bewoners zelf meegewogen.