Zorgeloos wonen

Prettig wonen, midden in het leven met alle zorg dichtbij? Dat is Zorgeloos wonen van Vivium. Geen traditioneel verzorgingshuis, maar een comfortabel en veilig thuis, met de zorg en service die u nodig heeft. U huurt een eigen appartement, waar u comfortabel en veilig kunt wonen én leven. En met gezelschap altijd in de buurt. Verandert uw situatie in de toekomst? Dan verandert de zorg met u mee. Zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen en leven.

Hoe wilt u wonen als u ouder wordt?

Misschien wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen, eventueel met wat extra hulp en zorg. De huidige tijd waarin de vraag naar zorg harder stijgt dan het zorgaanbod vraagt dat mensen langer, zelfstandig thuis blijven wonen. Maar misschien past uw huis niet meer in een volgende levensfase. Trappen kunnen zomaar als een obstakel gaan voelen. En de tuin die nu nog heerlijk is, kan ineens als een last ervaren worden. U kunt zich onzeker gaan voelen en kunt de behoefte hebben aan meer comfort en zorg binnen handbereik. Dan is een Zorgeloos wonen locatie voor u een uitkomst.

De zorg is veranderd

Het 'oude' verzorgingstehuis bestaat niet meer. Mensen wonen zo lang mogelijk, zo gewoon mogelijk en zo zelfstandig mogelijk thuis. Zoekt u comfort, veiligheid en gezelligheid? Een beschutte omgeving met de zorg die u nodig heeft dichtbij? Dan helpt Vivium u graag verder met Zorgeloos wonen. 

Vivium ziet het als haar verantwoordelijkheid om binnen de mogelijkheden zorg te bieden aan zoveel mogelijk mensen die het nodig hebben. In gesprek over uw zorgvraag is zelfredzaamheid het uitgangspunt. We kijken naar wat u zelf kunt of kunt leren. Welke technologische hulpmiddelen kunnen u hierbij ondersteunen? Wat kunnen familie, vrienden, vrijwilligers betekenen? Maar ook hoe kunnen bewoners en buren elkaar onderling helpen? En welke zorg heeft u nodig van de zorgmedewerkers? Zo kunnen we passende zorg bieden aan zoveel mogelijk mensen.

Heeft u een zorgindicatie vanuit de Zorgverzekeringswet of Wet langdurige zorg (ZZP 4, 5, 6) dan krijgt u voorrang op de wachtlijst bij Zorgeloos wonen. Heeft u geen zorgindicatie? Ook dan bent u van harte welkom! Alleen kan dat betekenen dat u langer op een appartement moet wachten.

Wilt u weten of een Zorgeloos wonen locatie geschikt voor u is? Bekijk dan de volgende video en/of lees verder. 

Als u in een Zorgeloos wonen locatie wilt komen wonen is het belangrijk dat u:

  • beschikt over een passende zorgindicatie binnen de zorgverzekeringswet.
  • een beschikking heeft voor het leveren van zorg binnen de Wet langdurige zorg binnen de sector verpleging en verzorging (ZZP 4).
  • een beschikking heeft voor het leveren van zorg binnen de Wet langdurige zorg binnen de sector verpleging en verzorging (ZZP 5 of ZZP 6). In het geval van een zorgindicatie 5 of 6 zal individueel worden beoordeeld of een Zorgeloos wonen locatie passend is en het benodigde maatwerk kan bieden.
  • behoefte heeft aan 24 uurs zorg in nabijheid in een beschermde omgeving.
  • in staat bent de regie over uw leven te voeren.

Wanneer u te maken heeft of krijgt met ernstig gevorderde gedrags-, geheugen-of medische problemen zal met u en eventueel uw naasten worden bekeken of Zorgeloos wonen (nog) passend is of een andere woonomgeving meer geschikt is.

Comfortabel, veilig en gezellig

Zorgeloos wonen is comfortabel wonen. De privacy van een eigen huis, maar met allerlei extra’s. U huurt uw eigen appartement in één van onze wooncentra. Met altijd mensen dichtbij en met voorzieningen in de buurt. U kunt rekenen op alle gemak. Het zorgteam staat voor uw klaar om de zorg te bieden die u nodig heeft. U beschikt ook over een alarminstallatie, zodat er in noodgevallen snel iemand bij u is. Een veilig gevoel.

Het Zorgeloos wonen-concept

U huurt uw eigen appartement, krijgt de geïndiceerde zorg en geniet van de Zorgeloos wonen-service. De kosten bestaan uit huur, woonservicekosten en het Zorgeloos wonen-arrangement. Als u wilt, kunt u gebruik maken van extra service en zorg