Een nieuw thuis voor mensen met dementie

Is thuis wonen niet meer mogelijk door een vorm van dementie, zoals alzheimer? Of is er sprake van Parkinson of een andere behandel intensieve zorgvraag? Bij Vivium vindt u een nieuw thuis waar u prettig kunt wonen met de beste zorg. In onze woonlocaties voor mensen met dementie ligt de nadruk op welzijn, zodat u zo prettig mogelijk uw eigen leven kunt blijven leiden. 

Onze kijk op de beste zorg

Verpleeghuis? Het kan ook anders!

Geen traditioneel verpleeghuis, maar een nieuw thuis voor mensen met dementie. Waar u zoveel mogelijk uw eigen keuzes kunt blijven maken en waar plezierig leven voorop staat. Want dat is wat we bij Vivium belangrijk vinden. Een plek waar buiten écht buiten is. En waar volop ruimte is voor ontmoeting. Hier kunt u wonen, u prettig voelen én zin geven aan uw leven. En natuurlijk is ook uw gezondheid belangrijk. U krijgt dan ook de beste medische zorg waar nodig. Maar óns uitgangspunt is uw welzijn.

Uw leven, uw voorkeuren

Wij delen graag een bijzondere serie portretten die wij mochten maken van Vivium bewoners en hun familieleden. Zij geven hiermee een mooi inkijkje in hun leven. Hoe wonen en leven zij en wat vinden ze belangrijk in het leven? Klik op onderstaande button om deze indrukwekkende fotoserie te bekijken.

Wonen met gelijkgestemden

Een herkenbare woonomgeving waarin u zich prettig voelt. En vooral: alle ruimte heeft om uzelf te blijven. Zo is het bijvoorbeeld fijn om met met mensen samen te wonen waar u iets gemeen mee heeft. Bijvoorbeeld met dezelfde leefstijl. Hier houden we dan ook graag rekening mee, zodat u zoveel mogelijk kunt wonen en leven volgens uw eigen voorkeuren.

Samen met familie, medewerkers en vrijwilligers

Gewoon wonen betekent ook dat deskundige medewerkers en vrijwilligers er voor ú zijn. Onze betrokken medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Ze kennen u en uw familie persoonlijk, en voelen goed aan wat u nodig heeft. Zo krijgt u de beste persoonlijke zorg. Ze werken hierbij nauw samen met vrijwilligers én uw familie. Zij kennen u tenslotte het beste.

Een prettige omgeving

U woont in een veilige en herkenbare omgeving, met de privacy van een eigen kamer of appartement en de gezelligheid van contact met anderen. Wilt u meteen kennismaken met één van onze woonlocaties voor mensen met dementie? Wij helpen u graag verder.

Op zoek naar meer informatie?

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog veel vragen heeft over wonen en leven in één van de Vivium locaties voor mensen met dementie. In onderstaande brochure vertellen wij u graag meer over onze werkwijze én onze kijk op wonen en zorg. Mocht u na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, kunt u natuurlijk altijd terecht bij één van onze collega´s van klantadvies via 035-6924735.