Plezierig leven: waar geniet ú van?

Bij ons onderneemt u de activiteiten die u kunt en graag doet. U heeft dan wel dementie, maar u blijft gewoon diezelfde persoon met dezelfde voorkeuren en interesses. Doet u graag iets samen met anderen? Of leest u liever een mooi boek? Plezierig leven betekent genieten van activiteiten die bij u passen.

Wat kost het?

In overleg kunt u kiezen voor een gratis lidmaatschap van één vereniging. Dit wordt bekostigd uit het tarief van de zorgzwaartepakketten (ZZP). Wilt u lid worden van meerdere verenigingen of deelnemen aan diverse activiteiten uit ons afwisselende programma? Dan betaalt u hiervoor een bijdrage.

Ons aanbod:

  • Verenigingen
  • Uitstapjes
  • Altijd wat te vieren
  • Muziek
  • Bewegen
  • Lekker eten en drinken

Veel te doen bij verenigingen

De één speelt liever bingo terwijl de ander liever naar klassieke muziek luistert of lekker buiten fietst. Daarom kunt u bij ons kiezen uit een uitgebreid programma aanbod van verenigingen, inloopactiviteiten, evenementen en uitstapjes. Er is voor ieder wat wils, óók buiten uw woonomgeving. Denk aan zwemmen, wandelen en fietsen.

Uitstapjes

Een keer gezellig een dagje uit, genieten van een hele andere omgeving? Wij bieden een gevarieerd aanbod van leuke uitstapjes. U wordt opgehaald en reist met onze comfortabele (rolstoel)bus naar de bestemming van uw keuze. Natuurlijk reizen er medewerkers mee om u te helpen waar nodig. Een dagje Amsterdam, genieten van de prachtige bollenvelden, op bezoek bij een indrukwekkend kasteel, tochtje door het groene Gooi? Aan u de keuze! Ons Uitbureau informeert u graag over de mogelijkheden.

Altijd wat te vieren

Zomerfeesten, concerten en kerstmarkten: er valt altijd wel wat te vieren. Bij ons geniet u van alle seizoen en feestdagen. Zo zijn er tijdens onze feestweken gezellige middagen met elke keer een ander thema. Wat denkt u van een Italiaanse, Amsterdamse of Indische middag? Uw familie is natuurlijk ook altijd welkom. Samen maken we het gezellig.

Muziek haalt mooie herinneringen op

Muziek is een enorm belangrijk onderdeel van ons activiteitenprogramma. Het brengt vaak mooie herinneringen, emoties en verhalen naar boven. Ook kunt u gewoon genieten van klassieke concerten van kleine ensembles en operazangers en –zangeressen. Samen muziek maken of zingen geeft plezier!

Daarnaast kunt u ook luisteren naar uw persoonlijke lievelingsmuziek via iPod of mp3speler.

Bewegen is gezond!

Het is voor iedereen natuurlijk goed om lekker te bewegen, dus zeker ook voor mensen met dementie. Zo blijft u fitter en soepeler. Bewegen kan bij ons samen met anderen in verenigingsverband, alleen, of met familie en vrienden. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, tuinieren en het huishouden doen.

Bent u benieuwd hoe we bij Vivium bewegen onderdeel maken van het dagelijkse leven? Lees het interview met onze fysiotherapeut Pauline.

Genieten van lekker eten en drinken

Als het even kan, bereiden we de maaltijden samen met u, in de gezamenlijke woonkamer. Natuurlijk mag u dan meehelpen met de voorbereidingen. Samen boodschappen doen, de aardappels schillen, we maken het graag gezellig. Alleen de geur al geeft u een gevoel van thuis. Samen met uw huisgenoten eet u aan een gedekte tafel. Lekker onder het genot van een glaasje wijn of bier. Wilt u een keer uit eten gaan met familie of vrienden? Dan nodigen wij u graag uit in één van onze gezellige restaurants.  

Het Uitbureau helpt u op weg

Uitbureaus op onze locaties organiseren veel activiteiten. Wilt u lid worden van een vereniging? Een uitstapje boeken? Een kaartje voor een klassiek concert kopen? Wij helpen u graag. Dan krijgt u meteen een handig jaarprogramma mee met alle mogelijkheden.

Kijk op de locatiepagina's voor het actuele aanbod.