Zorgindicatie en aanmelden


Is thuis wonen niet meer mogelijk? Dan bent u bij ons van harte welkom. Uw (huis)arts of verpleegkundige kunnen dan een formulier van het CIZ invullen. Deze organisatie geeft een zorgindicatie af, die u nodig heeft om bij Vivium te komen wonen.

Dementie

Heeft u dementie? Dan heeft u een ZZP 5- of ZZP 7-indicatie nodig en in de meeste gevallen een verklaring van de ‘wet WZD’. Uw rechten zijn vastgelegd in de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Beginnende dementie?
Vindt u het door beginnende dementie niet meer prettig of veilig om thuis te blijven wonen? Dan kunt u er voor kiezen om te verhuizen naar Vivium De Zandzee in Bussum. Om te kunnen wonen in De Zandzee is een CIZ-indicatie ZZP 4 met grondslag dementie nodig.

Behandelintensieve zorg / tijdelijke overbruggingszorg

Is thuis wonen niet meer mogelijk, bieden we op de afdeling Vesting in Naarderheem naast mensen met een indicatie ZZP 5 en 7 ook zorg aan mensen met een indicatie ZZP 6 of 8.

In- en exclusiecriteria

Elke vraag tot verhuizing wordt afzonderlijk bekeken, zoveel mogelijk in overeenstemming met uw voorkeuren en woonwensen. Ook hanteren wij hierbij een aantal algemene criteria voor verhuizing naar één van onze woonlocaties voor mensen met dementie.

Klik op onderstaande link om deze in- en exclusiecriteria te downloaden.

Meer informatie of een rondleiding?

Heeft u uw indicatie gekregen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Natuurlijk kunt u gewoon een keertje bij ons kijken. Dan kunt u met eigen ogen zien hoe het bij ons is. En uw familie? Die is dan natuurlijk ook van harte welkom. Belt u ons gerust voor meer informatie of een rondleiding: 035 6 924 924.

Bekijk hier de volledige informatie over ZZP-indicaties, aanmelden en wachtlijsten.