Vivium Kenniscafé

Inspirerende, verdiepende en gezellige avonden voor alle verzorgenden, verpleegkundigen en overige geïnteresseerden werkzaam of studerend in de (ouderen)zorg. De avonden zijn kosteloos.

-- VOL -- Di. 21 januari, Vivium kenniscafé ‘Onvrijwillige zorg en de Wet Zorg en Dwang’

Eerst was er de BOPZ (Wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen). Per 1 januari komt daarvoor in de plaats de Wet zorg en dwang (Wzd). Wat verandert er hierdoor in ons werk? 

Gaan we door de Wzd anders met onze cliënten met dementie om? In het Vivium Kenniscafé van di. 21 januari in De Zandzee gaat Wilma Deerenberg, specialist ouderengeneeskunde bij Vivium, dieper op deze en vele andere vragen in.

Kom ook naar het Vivium kenniscafé, deel je ervaringen en stel je vragen over onvrijwillige zorg en doe mee aan de Wzd-cases quiz!

Aanvang en locatie

Het programma begint om 19.45 uur, om 19.30 uur staan koffie en thee klaar. Het programma eindigt rond 21.30 uur.

Datum: dinsdag 21 januari 2020

Locatie: Vivium De Zandzee, Iepenlaan 354, 1406 RG Bussum (klik hier voor het adres in Google maps)

Wegens grote interesse is het Kenniscafé van 21 januari vol. Wanneer je je nu aanmeldt, kom je op de reservelijst te staan. Mocht er nog een plekje vrij komen, dan laten we dit uiterlijk dinsdagochtend voor 10.00 uur weten via de mail. Bij veel aanmeldingen voor de reservelijst zullen we een tweede Kenniscafé organiseren over de Wet zorg en Dwang in de Intramurale zorg. Op 7 april vindt er een Kenniscafé plaats over de Wet zorg en Dwang in de wijk. Via de agenda hieronder kan je je hiervoor al aanmelden.

Agenda Vivium Kenniscafés

Hieronder vind je de data en locaties van de komende kenniscafés. De thema's worden hier aan toegevoegd zodra deze bekend zijn, evenals de aanmeldlinks. 

Datum

Onderwerp

Plaats

Aanmelden

Di. 21 januari

Wet Zorg & Dwang intramuraal

De Zandzee Bussum 

Klik hier

Woe. 4 maart

Ethische dilemma's

Hogewey Weesp

Klik hier

Di. 7 april

Wet Zorg & Dwang in de wijk

De Zandzee Bussum 

Klik hier

Woe. 13 mei

N.T.B.

Hogewey Weesp

 

Di. 23 juni

N.T.B.

De Zandzee Bussum 

 

 

Over het Vivium Kenniscafé

In een ontspannen sfeer je kennis aanscherpen, nieuwe inzichten opdoen, ervaringen uitwisselen én genieten van een drankje en een hapje? Dat kan tijdens het Vivium Kenniscafé. Inspirerende avonden voor (leerling)verzorgenden en verpleegkundigen, en vaak ook voor andere zorgdisciplines, over actuele onderwerpen en ontwikkelingen in het vak. De avonden zijn kosteloos!