Vivium Kenniscafé

Inspirerende, verdiepende en gezellige avonden voor alle verzorgenden, verpleegkundigen en overige geïnteresseerden werkzaam of studerend in de (ouderen)zorg. De avonden zijn kosteloos.

Wo. 25 september: Pijn bij dementie

De helft van de mensen met dementie zou pijn hebben en de aanwezigheid van pijn is in verband gebracht met een verminderde kwaliteit van leven bij mensen met dementie.

Pijn bij dementie wordt toegeschreven aan zowel de ouderdom als de dementie zelf. Dit betekent dat hoe pijn wordt ervaren en de aanwezigheid van pijn kan veranderen als er sprake is van dementie. Er zijn bovendien aanwijzingen dat de soort dementie ook van invloed is op dit proces; mensen met vasculaire dementie zouden anders en vaker pijn ervaren dan mensen met Alzheimer dementie.

Janine van Kooten vertelt deze avond meer over pijn bij dementie, hoe je als verzorgende of verpleegkundige hiermee om kan gaan en op welke signalen je moet letten. Janine is Specialist Ouderengeneeskunde in De Hogeweyk en Oversingel en promoveerde afgelopen mei op haar onderzoek naar pijn bij mensen met dementie.

Let op! Deze keer op een woensdag en in De Hogeweyk

Aanvang en locatie

Het programma begint om 19.45 uur, om 19.30 uur staan koffie en thee klaar.

Locatie: Vivium De Hogeweyk, Heemraadweg 1, 1382 GV Weesp (klik hier voor het adres in Google maps)

Over het Vivium Kenniscafé

In een ontspannen sfeer je kennis aanscherpen, nieuwe inzichten opdoen, ervaringen uitwisselen én genieten van een drankje en een hapje? Dat kan tijdens het Vivium Kenniscafé. Inspirerende avonden voor (leerling)verzorgenden en verpleegkundigen, en vaak ook voor andere zorgdisciplines, over actuele onderwerpen en ontwikkelingen in het vak. De avonden zijn kosteloos!