Collega´s aan het woord

Afke Mengerink, wijkteam

Afke Mengerink (45) werkt pas net bij Vivium in het wijkteam. Ze studeert hbo-verpleegkunde en is nieuw in de zorg. ‘Maar ze pakt het snel op, hoor’, heeft mevrouw Annie Keuker-Kamerling gemerkt. Met zorg aan huis woont deze 97-jarige dame zelfstandig in Laren.

Lees hier het hele verhaal van Afke en mevrouw Keuker-Kamerling.

Monique, woonondersteuner in Torendael

‘Als ik aangeef wanneer ik kan werken, is hier altijd ergens plek. Na verloop van tijd leer je zo op een locatie iedereen en allerlei verschillende karakters kennen.’ Je moet als flexwerker kunnen schakelen, zegt ze, maar de variatie en afwisseling maken het juist leuk. Lees Monique haar verhaal hier.

Aisme, leerling Verzorgende IG in Johanneshove

‘Het is nog leuker dan ik dacht. Je betekent echt wat voor mensen die hier met wat hulp en zorg zelfstandig wonen. Dat merk ik aan hun dankbaarheid. Het is fijn als mensen met jouw hulp langer thuis kunnen blijven wonen. Soms zag ik de thuiszorg aan het werk, en dan dacht ik: dat wil ik ook. Ik wil hier verder in.’ Benieuwd naar de rest van het interview? Klik dan hier.

Karin, eerste verantwoordelijke verzorgende in Naarderheem

Het valt niet mee om ineens zo afhankelijk te zijn, weet verzorgende Karin van der Veen. Ze hecht eraan cliënten een gevoel van gastvrijheid en geborgenheid te geven. Revalideren in Naarderheem betekent cliënten stimuleren en motiveren om het zelf te doen. Wil je verder lezen? Klik dan hier.

Jessica, medewerker supermarkt in De Antionius Hof

Goede zorg maakt deze nare ziekte niet beter, maar door in te spelen op meneers achtergrond en voorkeuren voelt hij zich wel beter. Of zoals meneer het verwoordt: ‘Weet je wat het is? Ik word hier gezien.’ Lees het verhaal van Jessica Kurver hier.

Wim, zelfstandig werkende kok in Torenhof

Deze kok werkt met verse ingrediënten, maakt zelf dagsoepen en serveert meer groenten en sla. Wim voelt zich gesteund door de interactie en samenwerking met bewoners, zoals mevrouw Krijnen. ‘Ik durf ook meer en voel me gewaardeerd’, legt Wim uit. ‘En wij zijn heel blij met hem’, knikt mevrouw op haar beurt. Klik hier, als je meer over Wim wil lezen.

Sherida Hitman, Verzorgende IG in Hogewey