Collega´s aan het woord

Miranda Rokebrand, medewerker Dagverzorging De Wingerd

Ria de Wagenaar (87) woont zelfstandig in Laren en bezoekt sinds begin dit jaar Dagverzorging De Wingerd. ‘Samen eten, koffiedrinken en knutselen is zo gezellig! En we hebben fantastische hulp’, zegt ze vol lof over het Vivium-team dat daarvoor zorgt. Lees hier het hele verhaal van Miranda.

Afke Mengerink, wijkteam

Afke Mengerink (45) werkt pas net bij Vivium in het wijkteam. Ze studeert hbo-verpleegkunde en is nieuw in de zorg. ‘Maar ze pakt het snel op, hoor’, heeft mevrouw Annie Keuker-Kamerling gemerkt. Met zorg aan huis woont deze 97-jarige dame zelfstandig in Laren. Lees hier het hele verhaal van Afke en mevrouw Keuker-Kamerling.

Monique, woonondersteuner in Torendael

‘Als ik aangeef wanneer ik kan werken, is hier altijd ergens plek. Na verloop van tijd leer je zo op een locatie iedereen en allerlei verschillende karakters kennen.’ Je moet als flexwerker kunnen schakelen, zegt ze, maar de variatie en afwisseling maken het juist leuk. Lees Monique haar verhaal hier.

Karin, eerste verantwoordelijke verzorgende in Naarderheem

Het valt niet mee om ineens zo afhankelijk te zijn, weet verzorgende Karin van der Veen. Ze hecht eraan cliënten een gevoel van gastvrijheid en geborgenheid te geven. Revalideren in Naarderheem betekent cliënten stimuleren en motiveren om het zelf te doen. Wil je verder lezen? Klik dan hier.

Jessica, medewerker supermarkt in De Antionius Hof

Goede zorg maakt deze nare ziekte niet beter, maar door in te spelen op meneers achtergrond en voorkeuren voelt hij zich wel beter. Of zoals meneer het verwoordt: ‘Weet je wat het is? Ik word hier gezien.’ Lees het verhaal van Jessica Kurver hier.