In gesprek met Jessica Kurver, medewerker supermarkt in De Antionius Hof

Toen Gerrit Voorhaar (81) vanwege geheugenproblemen verhuisde naar Vivium De Antonius Hof in Bussum, moest hij erg wennen. Sterk en sociaal als hij is, steekt meneer nog graag zijn handen uit de mouwen. Daar wist winkelmedewerkster Jessica Kurver wel raad mee.


Het is maandagochtend negen uur en de winkel in De Antonius Hof gaat bijna open. Jessica is bezig met de kassa. Het brood en fruit ligt er keurig bij. Meneer Voorhaar stapelt lege  kratten op. De grapjes vliegen over en weer. Hij is helemaal in zijn element en zij is blij met  deze hulp. Terwijl na de gedwongen verhuizing, meneer eerst zijn draai niet kon vinden. Hij  werd onrustig alleen in zijn appartement of in de gezamenlijke woonkamer. ‘Ja, joh, ik ben  altijd bezig geweest’, legt hij recht voor z’n raap uit. ‘Ik verveelde me rot in die huiskamer.’ Dat merkten de zorgcollega’s ook. Of meneer Jessica in de winkel wilde helpen schappen vullen?

‘Ik ben in het walhalla terechtgekomen’, glimt meneer Voorhaar. Met een knik richting Jessica en de winkel: ‘De baas houdt van netjes; ik ook en de klanten ook. Zo kan iedereen alles vinden.’ Jessica lacht: ‘Als ik mijn sleutels kwijt ben, weet Gerrit vaak waar ze liggen.’ Ze zijn duidelijk op elkaar gesteld en ingespeeld. Jessica kan goed met de Amsterdamse taal en humor van meneer omgaan. ‘We zijn uit hetzelfde hout gesneden’, vat meneer hun klik samen. Ze is fantastisch. Als zij vrij heeft, dan ben ik ziek!’

 ‘We zijn uit hetzelfde hout gesneden.’

‘Gerrit is heel behulpzaam’, waardeert Jessica op haar beurt zijn kracht. ‘Hij probeert alles voor iedereen in orde te maken, ziet altijd werk en maakt overal een praatje. Als Gerrit merkt dat ergens een deur klemt of iets gemaakt moet worden, dan geeft hij dat door aan de timmerman of de technische dienst.’ Meneer Voorhaar straalt. ‘Mensen herkennen me. Zo krijg je echt een band.’ Goede zorg maakt deze nare ziekte niet beter, maar door in te spelen op meneers achtergrond en voorkeuren voelt hij zich wel beter. Of zoals meneer het verwoordt: ‘Weet je wat het is? Ik word hier gezien.’

Wij zoeken jou!

Met ruim 2.500 enthousiaste collega’s zijn wij dé zorgspecialist in de Gooi en Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. Bij ons krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid en kun je jouw talenten blijven ontwikkelen.

Wanneer je bij ons komt werken, maak jij het verschil!

Jij helpt mensen hun eigen leven te blijven leiden, in elke levensfase. Wij verwelkomen je graag in één van onze teams.

Actuele vacatures vind je op www.werkenbijvivium.nl
Je kan natuurlijk ook altijd bellen of appen met onze recruiter:
Mirjam 06-15 89 92 55