"Ik sta te kijken van de kansen die ik bij Vivium krijg"

Een zorgzaam type is Marjon Caldenhove uit Lelystad wel, maar een zorgdiploma had ze niet. Een coronabaan was haar kans om als zorgassistente bij Vivium te starten. In de Antonius Hof in Bussum is verzorgende Marion Wiegers ‘superblij’ met dit paar extra handen. Het werkt van beide kanten zo goed, dat Marjon nu een opleiding gaat volgen.

“Daar moet je dan 56 jaar voor worden”, grinnikt de zorgassistente. Ze doelt op het vertrouwen om nu aan een opleiding te beginnen en voor dat diploma van helpende te gaan. “Deze ervaring maakt dat ik het durf. En ik ga het nu doen ook! Ik sta te kijken van de kansen, die ik bij Vivium krijg. De ontvangst was vanaf de eerste dag hartverwarmend. Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk.” Verzorgende Marion (59) begeleidt haar. “Iedereen moet zich hier welkom voelen”, beschrijft ze de sfeer binnen het team en op de afdeling. “Dat lukt prima, hoor”, lacht Marjon. 

Deze baan is door de overheid gesponsord als tijdelijke ondersteuning in coronatijd. Zorgassistente Marjon blijkt een waardevolle aanwinst voor bewoners en ontlast het zorgteam. Marion: “Ze doet waar wij niet altijd aan toe komen: nagels lakken, een boekje lezen, wandelen. Of een praatje maken, eens even bij iemand zitten of gewoon een hand vasthouden. We zijn superblij met die een op een begeleiding, afleiding en aandacht. Fijn om te zien dat we met haar bewoners meer kunnen bieden. Ook als we straks in de zomer krapper bezet zijn.” 

Marjon werkt voor het eerst met mensen met dementie. “Maar ze herkennen mijn gezicht en reageren blij als ze me zien of vragen wanneer ik weer kom”, glimmen haar ogen. Trots: “Ik was gewaarschuwd voor een meneer, die boos kan reageren. Toch ging ik bij hem zitten voor een praatje. Dat lukt goed, ook tot verbazing van een zorgcollega. Soms vragen bewoners of ik hen naar bed of de wc wil brengen, maar dat mag niet. Als helpende kan en mag ik straks meer, dan hoef ik minder teleur te stellen.” 

“Daarom heb ik hier de opleiding tot verzorgende gedaan”, lacht Marion. Ze werkt negentien jaar bij Vivium. “Ik zou niet anders willen. Geen dag is hetzelfde, de interactie met collega’s en bewoners is leuk”, vertelt ze over de zorg voor mensen met dementie. “En wat ik belangrijk vind: ik ken hun karakters en voorkeuren als die van mijn opa en oma.”

Enthousiast geworden door het verhaal van Marion en Marjon? Solliciteer vandaag nog op één van onderstaande vacatures voor Zorgassistent bij Vivium! 

Vacatures Zorgassistent (coronabaan)

Vacature Zorgassistent - De Hogeweyk in Weesp