Interview Aisme de Beer

Dol op dansen voltooide Aismé de Beer (25) de mbo-opleiding Danser bij Lucia Marthas. Na een paar jaren vol dansavonturen en lesgeven keek ze verder vooruit en koos voor een verkorte opleiding in de zorg via Vivium Zorggroep. ‘Een goeie keuze. Dit beroep heeft toekomst!’

‘Het is nog leuker dan ik dacht’, straalt Aismé bij Vivium Johanneshove in Laren. ‘Je betekent echt wat voor mensen die hier met wat hulp en zorg zelfstandig wonen. Dat merk ik aan hun dankbaarheid.’ Ze wist wel dat ze zorgzaam was, maar wilde van kinds af aan danser worden. Haar doorzettingsvermogen bracht haar tot in Amerika en op tv bij een populair dansprogramma. ‘Maar ja, ik zag mezelf dit niet mijn hele leven doen’, kijkt ze nuchter op haar overstap terug.

Als huishoudelijke hulp werkte ze bij ouderen thuis. ‘Dat beviel me al goed. Het is fijn als mensen met jouw hulp langer thuis kunnen blijven wonen. Soms zag ik de thuiszorg aan het werk, en dan dacht ik: dat wil ik ook. Ik wil hier verder in.’ Bij Vivium zag ze haar kans, en zij zagen haar en de overstap zitten. Na een geslaagde aannametest begon ze afgelopen zomer aan de verkorte tweejarige opleiding tot Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg. ‘In mijn klas ben ik de enige zonder ervaring in de zorg’, zegt ze verbaasd.

Volgend schooljaar bieden het MBO College Hilversum en Vivium Zorggroep een nieuw opleidingsconcept. Niet in de schoolbanken, maar op een locatie van Vivium leren van en werken met professionals. De beroepsopleiding Zorgprofessional+ met baangarantie is voor alle leeftijden en vrijwel volledig in de praktijk van de ouderenzorg. Dat spreekt Aismé aan: ‘Als ik iets in de praktijk zie, dan blijft het wel sneller en beter hangen.’

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met opleiding of een stageplaats in de zorg? En wil je na je opleiding verzekerd zijn van werk? Dat kan bij Vivium!

Ben je gemotiveerd, betrokken en vind je een respectvolle benadering naar de cliënten en bewoners belangrijk? Dan heb je de juiste kwaliteiten om bij Vivium aan de slag te gaan!

Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid en kunt je talenten blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld in één van de Zorgeloos Wonen locaties, in het geriatrisch revalidatiecentrum, in de wijk óf in een woonlocatie waar mensen met dementie een nieuw thuis vinden. Wil jij meer weten over werken en leren bij Vivium? Kijk dan op www.vivium.nl/werkenenleren.