Werken als Verzorgende IG

Mensen die ziek zijn, zijn vaak gezond geweest. Ouderen, dat weten we zeker, zijn allemaal jong geweest. De schat aan ervaring die zij met zich meebrengen, maakt omgaan en werken met deze mensen interessant en uitdagend.

Natuurlijk gaat je aandacht als Verzorgende IG vooral uit naar het wel en wee van de cliënten. Vanzelfsprekend ben je er voor het leveren van de zorg die aansluit bij de wensen en behoeftes van de cliënt of bewoner. Bijvoorbeeld in één van onze Zorgeloos Wonen locaties, in de wijk, of in een woonlocatie waar we mensen met dementie een nieuw thuis bieden. Maar nooit zonder de mens achter de oudere uit het oog te verliezen.

Vanuit onze ervaring weten wij dat je met oprechte interesse alleen al veel verschil kunt maken. Als je weet waar mensen gewoond hebben en wat ze (beroepshalve) gedaan hebben in hun leven, dan weet je namelijk ook wat nu belangrijk voor ze is. Iemand die weinig zin heeft om te praten, zal je dan ook niet snel de oren van het hoofd vragen. Bij Vivium zien we ouderenzorg kortom als persoonlijke zorg.

Sta jij daar positief tegenover? Solliciteer dan vandaag nog als Verzorgende IG bij Vivium. Want de mooiste ervaring is en blijft levenservaring.