Luistervrijwilliger project Music & Memory

Vivium gaat op verschillende locaties meer doen met muziek voor haar bewoners met dementie. Hiervoor zoekt Vivium ondersteuning bij het onderdeel Music & Memory. Je helpt bewoners bij het luisteren naar muziek op een iPod, je maakt contact met de bewoners naar aanleiding van de muziek en observeert de reactie van de bewoners. Je bespreekt je ervaringen met andere vrijwilligers en zo mogelijk met de coördinator van het project en/of met de zorgmedewerkers van de woning.

 

Werktijden
We kunnen jouw hulp gebruiken op meerdere momenten in de week. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. In het begin hebben we je minimaal een dagdeel per week nodig.

Wat breng je mee?
Je hebt plezier in het luisteren naar muziek en hebt affiniteit met mensen met dementie. Je bent het liefst breed muzikaal onderlegd en je bent vriendelijk in de samenwerking met andere vrijwilligers, zorgmedewerkers van de woningen en familie van de bewoners. Daarnaast dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. 

Wat mag je van ons verwachten?
Wij geven 1 keer per jaar een cursus over hoe je het beste om kunt gaan met mensen met dementie. Daarnaast krijg je een training van Music & Memory. Alle activiteiten worden bovendien altijd georganiseerd door een medewerker vrijetijdsbesteding. Als vrijwilliger ondersteun je deze medewerker. Samen zorgen we voor een gezellige activiteit voor de bewoners!

Aantal beschikbare plaatsen
10

Werkadres
Eemnesserweg 42
1251 ND Laren

Sta jij hier positief tegenover?
Solliciteer dan direct via de sollicitatie button op deze pagina. Heb je vragen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Margreet Takken, coördinator Uitbureau en vrijwilligers, via e-mail uitbureaudsh@vivium.nl of via telefoonnummer (035) 539 08 00.