Persoonlijke verzorging thuis

Bent u (tijdelijk) niet goed in staat uzelf te verzorgen als gevolg van bijvoorbeeld een operatie, ziekte of een handicap? Dan helpt het Vivium Wijkteam u graag verder. Bijvoorbeeld met in en uit bed gaan, aantrekken van steunkousen, aan- en uitkleden, douchen of eten en drinken?

De persoonlijke verzorging die u wilt

Het liefst bent u zo min mogelijk afhankelijk van anderen. Lukt het niet om zelf te douchen, aan te kleden of voor uw eten en drinken te zorgen? Dan helpt een verzorgende van uw wijkteam u graag verder. De verzorgende komt zo vaak als nodig is. Of dat nu één keer per week is, of meerdere keren per dag. Hoe vaak precies en welk dagdeel hangt af van uw eigen wensen, mogelijkheden en uw indicatie.
Begeleiding bij de maaltijden kunnen wij u aanbieden wanneer u een Wmo-beschikking of een Wlz-indicatie heeft.

Voordelen van persoonlijke verzorging

• Uw wensen en mogelijkheden centraal
• Steeds dezelfde vertrouwde gezichten bij u thuis
• Dag en nacht bereikbaar via persoonsalarmering
• Nauwe samenwerking met uw huisarts en apotheek
• Direct geregeld. Vandaag nog, als dat nodig is.

Kosten

Ontvangt u thuis persoonlijke verzorging? Dan betaalt u hiervoor meestal geen eigen bijdrage meer. Deze zorg valt sinds 2015 onder uw zorgverzekering.
Voor meer informatie en uitzonderingen kijkt u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Meer informatie of aanmelden voor persoonlijke verzorging bij u thuis?

U kunt het wijkteam bereiken via de Klantenservice op telefoonnummer (035) 6924 924. De (wijk)verpleegkundige neemt dan contact met u op voor een afspraak bij u thuis. U bespreekt bij u thuis met iemand van het wijkteam wat u wilt. Samen met u bekijkt het wijkteam wat er mogelijk is. Ze luisteren naar wat u belangrijk vindt. Zodat de ondersteuning altijd precies past bij uw wensen.

Ruim 100 jaar ervaring en altijd zorg die bij u past

Voorheen kende u ons als Thuiszorg Gooi en Vechtstreek. Wij staan voor meer dan honderd jaar ervaring in de thuiszorg en aanvullende dienstverlening in de regio Gooi en Vechtstreek. Verandert uw situatie in de toekomst, waardoor u niet meer thuis kunt blijven wonen? Of heeft u tijdelijk intensievere zorg nodig? Ook dan kunt u bij Vivium terecht. Uw wijkteam vertelt u graag meer over de mogelijkheden.