Alarmzorg

U woont thuis en wilt daar graag zo lang mogelijk blijven wonen. Maar wat als u een keer valt en niet meer zelfstandig op kunt staan? Dan biedt Alarmzorg van Vivium uitkomst: met één druk op de knop krijgt u snel professionele hulp. Zo kunt u thuis blijven wonen en zijn gespecialiseerde verpleegkundigen altijd dichtbij.

Voordelen van Alarmzorg

  • In noodsituaties bent u verzekerd van hulp in en rondom uw huis.
  • Binnen 30 minuten is er een deskundige zorgprofessional bij u.
  • 24 uur per dag (met uitzondering van Amsterdam), 7 dagen per week is er professionele hulp.
  • Dankzij Alarmzorg geen belasting van familie, vrienden of buren

Hoe werkt Alarmzorg?

Thuis draagt u om uw nek of pols een klein alarm apparaatje. Is er een noodsituatie? Dan drukt u op de knop. De alarmcentrale weet direct dát er iets aan de hand is en wáár u precies bent. Via de luidspreker en microfoon in het alarmtoestel praat u met de centrale. Indien nodig, sturen wij meteen hulp. Hoort de alarmcentrale geen reactie? Dan sturen zij direct hulp. Met Alarmzorg van Vivium bent u verzekerd van hulp in noodsituaties in en rondom uw huis, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Kosten

  1. U betaalt eenmalig aansluitkosten van ongeveer € 75,- aan de leverancier van uw keuze voor het aansluiten van het alarmtoestel.
  2. Daarnaast betaalt u deze leverancier maandelijks een bedrag voor de huur van het alarmtoestel en het abonnement op de alarmcentrale. Afhankelijk van uw zorgverzekering krijgt u dit bedrag (gedeeltelijk) vergoed. Informeer hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.
  3. Tenslotte betaalt u voor het abonnement op de alarmopvolging maandelijks € 15,80 aan Vivium Zorggroep.

Meer informatie of aanmelden voor Vivium Alarmzorg?

  1. U checkt eerst of u woonachtig bent in ons werkgebied.
  2. U neemt contact op met uw zorgverzekeraar die u verwijst naar de gecontracteerde leverancier van het alarmtoestel en het abonnement op de alarmcentrale. Mogelijke leveranciers kunnen bijvoorbeeld RSVO of ATA zijn.
  3. Nadat u zich bij de leverancier van uw keuze heeft aangemeld, meldt u zich voor de alarmopvolging aan bij Vivium Zorggroep via telefoonnummer (035) 6 924 924 of mail ons.