Verpleging

Heeft u hulp nodig bij wondverzorging, injecties of het innemen van uw medicijnen? Ook voor medische, specialistische en zelfs 24-uurs zorg kunt u bij uw wijkteam terecht. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, bij een acute of chronische ziekte, als gevolg van een handicap of na revalidatie.

Verpleging bij u thuis

De wijkverpleegkundige komt bij u thuis om samen met u de zorg af te stemmen naar uw wens en behoefte. Hij of zij geeft advies en overlegt als dat nodig is met uw huisarts, specialist of andere hulpverleners. Medische zorg krijgt u zo vaak als nodig is. Of dat nu één keer per week is, of meerdere keren per dag. Hoe vaak precies en welk dagdeel hangt af van uw eigen wensen, mogelijkheden en indicatie. Ook kunt u van de verpleegkundige adviezen krijgen hoe u kunt omgaan met uw ziekte en met de veranderingen in uw leven. Zo houdt u de controle.

Voordelen van verpleging door het Vivium wijkteam

• Uw wensen en mogelijkheden centraal
• Steeds dezelfde vertrouwde gezichten bij u thuis
• Complexe zorg, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of terminale zorg
• Mogelijkheden voor 24-uurs zorg
Vivium is 24/7 bereikbaar en kan, eventueel in samenwerking met geselecteerde partners, 24 uur per dag zorg leveren.

Kosten

Ontvangt u thuis verpleging? Dan betaalt u hiervoor meestal geen eigen bijdrage meer. Deze zorg valt sinds 2015 onder uw zorgverzekering. Voor meer informatie en uitzonderingen kijkt u op de website van het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Meer informatie of aanmelden voor verpleging bij u thuis?

U kunt het wijkteam bereiken via de Klantenservice op telefoonnummer (035) 6924 924. De (wijk)verpleegkundige neemt dan contact met u op voor een afspraak bij u thuis. U bespreekt bij u thuis met iemand van het wijkteam wat u wilt. Samen met u bekijkt het wijkteam wat er mogelijk is. Ze luisteren naar wat u belangrijk vindt. Zodat de ondersteuning altijd precies past bij uw wensen.

Ruim 100 jaar ervaring en altijd zorg die bij u past

Voorheen kende u ons als Thuiszorg Gooi en Vechtstreek. Wij staan voor meer dan honderd jaar ervaring in de thuiszorg en aanvullende dienstverlening in de regio Gooi en Vechtstreek. Verandert uw situatie in de toekomst, waardoor u niet meer thuis kunt blijven wonen? Of heeft u tijdelijk intensievere zorg nodig? Ook dan kunt u bij Vivium terecht. Uw wijkteam vertelt u graag meer over de mogelijkheden.