Nieuws

Voorwoord locatiemanager Siebe Janse

Beste lezers,
Normaal ontvangt u iedere maand ons huisblad de Torendael Actueel. Vanaf heden gaan wij de Torendael Actueel afwisselen met de Vivium nieuwsbrief PG (psychogeriatrie). Alle Vivium locaties PG krijgen elk kwartaal een nieuwsbrief. Hier staan Vivium-brede en  locatie gerichte onderwerpen in. 

Update van het Uitbureau

Een beauty salon in De Plaza en komkommers uit de eigen tuin in het restaurant. Er zijn weer leuke dingen gebeurd waar we u graag van op de hoogte brengen.

Open dag

Op zaterdag 21 september organiseren we weer een Open Dag in Torendael. Uiteraard respecteren we hierbij de privacy van de bewoners. Het belooft een gezellige dag te worden, met diverse leuke activiteiten en uiteraard bent u ook van harte welkom. 

Iedereen in beweging! Hoe doen we dat bij Vivium?

Bewegen is een heel belangrijk thema in de zorg voor mensen met dementie en is zelfs dit jaar verkozen tot overkoepelend thema voor Wereld Alzheimer dag 2019, op 21 september aanstaande. Hoe gaan we hiermee om binnen Vivium? We vragen het aan fysiotherapeute Pauline Hulsman.

Even voorstellen..

Mijn naam is Laurien Mostert, 43 jaar en werk sinds maart 2016 als sociaal-agoog in Torendael, Amsterdam. Na de middelbare school ben ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan studeren, waarbij ik al meteen wist dat mijn hart bij ouderen lag. Na deze studie heb ik in de psychiatrie en daarna in verschillende verpleeghuizen gewerkt, op psychogeriatrische afdelingen. Wat een prachtig en dankbaar werk!

Leugentje om bestwil?

De waarheid…in principe ben ik daar altijd vóór. Eerlijkheid is -ook naar mensen met dementie- enorm belangrijk. Wanneer je al niet meer op je eigen geheugen, je eigen hoofd kunt vertrouwen en afhankelijk bent van iemand die dat wél kan, dan wil je ook dat diegene eerlijk is. Ook al is de waarheid hard. Toch?

Restaurant Torendael

Bent u al bekend met ons sfeervolle restaurant ? Misschien heeft u er al wel eens gezellig een kopje koffie gedronken, geluncht, een borreltje met bittergarnituur gehad of gedineerd. Maar wist u dat we ook nog vele andere mogelijkheden bieden?