Voorwoord locatiemanager Siebe Janse Archief

Beste lezers,
Normaal ontvangt u iedere maand ons huisblad de Torendael Actueel. Vanaf heden gaan wij de Torendael Actueel afwisselen met de Vivium nieuwsbrief PG (psychogeriatrie). Alle Vivium locaties PG krijgen elk kwartaal een nieuwsbrief. Hier staan Vivium-brede en  locatie gerichte onderwerpen in. 

Vanaf september 2019 gaat Torendael meedoen aan deze digitale nieuwsbrief. In oktober en november krijgt u weer een Torendael Actueel. Torendael is de enige Vivium locatie met een eigen huisblad, hier willen we nu nog niet mee stoppen, maar in de toekomst zal deze digitale nieuwsbrief de Torendael Actueel volledig gaan vervangen.

De zomervakantie is inmiddels voorbij, afgelopen zes weken waren zoals altijd drukke weken omdat veel medewerkers met vakantie waren. De personele bezetting was, dankzij het inzetten van oproep- en uitzendkrachten, erg goed. Op sommige dagen was er zelfs meer personeel dan begroot, hierdoor hebben de bewoners de zorg gekregen zie ze horen te krijgen, ook in deze drukke zomerperiode.

Ook medewerkers zijn dankzij de optimale bezetting goed door de zomerperiode gekomen, ondanks de soms zeer warme dagen die wij hebben gehad. Voor medewerkers die met vakantie waren was dit een genot maar om te werken met die warmte was vaak afzien. Ik wil deze medewerkers dan ook een groot compliment geven, ondanks de warmte bleven zij hun werk met plezier doen.

Nu de zomervakantie periode voorbij is komen de nieuwe leerlingen ook weer in huis. Wij gaan jaarlijks meer leerlingen opleiden. De Kwaliteitsgelden die wij voor 2019 en 2020 ontvangen gaan wij onder andere gebruiken om jaarlijks 24 leerlingen extra op te leiden. U zal merken dat er de komende jaren meer personeel aanwezig is op de woningen en in de buurten. Vivium neemt zijn verantwoordelijkheid serieus om het tekort aan personeel op te lossen en gaat intern meer mensen opleiden voor een baan in de zorg. Dit doen wij zodat wij ook in de toekomst goede zorg kunnen blijven leveren aan onze bewoners.

Het kan dan ook zomaar zo zijn dat u te woord gestaan wordt door een leerling op de groep of in de buurt. Ook zij moeten leren hoe ze om moeten gaan met bewoners, familie van bewoners en de juiste informatie geven. Wij hopen dat u hier aan mee zult werken.

Met vriendelijke groet,

Siebe Janse

Manager Torendael