Natasja Arends stelt zich voor ....

Mijn naam is Natasja Arends en sinds september 2023 ben ik werkzaam als psycholoog binnen de Antonius hof en de Zandzee. 

Vier jaar geleden heb ik mijn master Clinical Psychology afgerond bij de Universiteit Utrecht. Na drie jaar voor een grote GGZ-instelling te hebben gewerkt heb ik met veel enthousiasme de overstap gemaakt naar het dynamische vakgebied van de ouderenzorg.

In het werk sta ik naast de sociaal agoog en het zorgteam om samen het gedrag van bewoners zo goed mogelijk te verklaren en te beïnvloeden. Dit is vaak een combinatie van persoonlijkheid, cognitief functioneren, levenshistorie, betekenisverlening en vaste gewoontes. Het in kaart krijgen hiervan is een uitdagende puzzel. Als de verklaring van het gedrag duidelijk is, dan ondersteun ik het zorgteam om zo goed mogelijk om te gaan met het gedrag.

Binnen de Antonius Hof werk ik samen collega psycholoog Jessie van Blaaderen. Mijn afdelingen zijn Hoogbouw 1, Hoogbouw 5, Spiegel Beneden en Spiegel Boven. Binnen de Zandzee ben ik werkzaam voor het gehele huis op verwijzing van de SO of huisarts.

Ik hoop mij samen met het gedragsteam in te zetten om de bewoner zoveel mogelijk kwaliteit van leven te bieden en de zorgprofessionals in hun kracht te zetten.