Update van de cliëntenraad Archief

 

Wellicht bent u al bekent met de cliëntenraad. Zo niet, dan zetten we hier nog even een en ander voor u op een rijtje. Ook stellen de leden van de clientenraad zich graag aan u voor. 

Wat doet de Cliëntenraad?

De cliëntenraden van de Vivium Zorggroep, waar De Zandzee onderdeel van is, komen op voor de belangen van de bewoners. Zij zien toe op de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening.

De raden geven gevraagd en ongevraagd advies aan het management van de zorginstellingen. Bijvoorbeeld over de kwaliteit, hygiëne of het privacy beleid. Maar ook over de begroting, het jaarverslag of de benoeming van een manager en/of bestuurder. Deze adviezen wegen altijd zwaar mee in de besluitvorming.

Cliëntenraad de Zandzee

De cliëntenraad van de Zandzee is in 2023 nieuw tot stand gekomen en heeft op dit moment drie leden. Alle leden hebben een familielid in De Zandzee en nemen deel namens alle bewoners. Daarom vindt de cliëntenraad het belangrijk om in contact te komen met de contactpersonen van de bewoners. Dit doen zij onder andere door aanwezig te zijn op de familieavonden en open te staan voor vragen en opmerkingen van bewoners en hun naasten.

De cliëntenraad komt ongeveer 6 keer per jaar bijeen, samen met de locatieleiding van de Zandzee. Ze stellen zich hieronder aan u voor:

Lidy Blaas

“Ik sinds begin 2023 lid van de cliëntenraad van zorgcentrum De Zandzee.

Ik ben getrouwd, heb een zoon van 27  en een dochter van 25 en woon met mijn man in Bussum. Ik ben leerkracht op de Mozarthof in Hilversum en geef les aan leerlingen van 11/12 jaar.

Sinds februari 2020 woont mijn moeder met veel plezier in De Zandzee. Ondanks een moeilijke start door Corona voelde ze zich snel thuis en neemt ze graag deel aan alle activiteiten die er georganiseerd worden.

Ik hoop door mijn deelname aan de cliëntenraad mee te kunnen denken en een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het wonen en werken in de Zandzee. Met de veranderingen en het personeelstekort in de zorg is het belangrijk om kritisch te blijven en te investeren in goede communicatie tussen bewoners, familie, verzorgende en leidinggevende. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

 Petra Reinders

“Ik ben al jaren werkzaam in een huisartsenpraktijk. Mijn moeder zit nu een paar jaar met veel plezier in de Zandzee. Ik ga toch geregeld wel even bij haar langs om wat zaken voor haar te doen of ga gewoon even op visite voor een kopje koffie/thee en een praatje etcetera. Soms hoor ik wel eens wat van haar en dat bespreek ik dan weer met haar 1e verantwoordelijke van haar afdeling.

Verder ben ik de cliëntenraad ingestapt om mee te denken over het nieuwe concept van "gespikkeld wonen en open deuren beleid". Hoe kunnen we het zo goed en aangenaam mogelijk maken zodat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt? Het is prettig om wat meer op te kunnen komen en te kunnen betekenen , en zeker ook meedenken voor en met ouderen, die in deze categorie van de Zandzee wonen.”

Menke Assen-van den Oord

"Ik ben de dochter van Ceciel van den Oord, die vorig jaar in de Zandzee is komen wonen. We zijn heel blij dat we deze mooie plek voor haar hebben gevonden en daarom draag ik graag mijn steentje bij om het een fijne woonplek voor alle bewoners van de Zandzee te laten blijven en wie weet nog een beetje mooier te maken.

Ik werk zelf als directeur van een basisschool in Utrecht en ben in hoedanigheid bekend met het meedenken van betrokkenen. Op school is dit een medezeggenschapsraad, hier is dit de cliëntenraad.

Omdat het voor de cliënten moeilijker wordt om hun eigen mening onder woorden te brengen, kunnen wij dit als naasten van hen doen. Ik hoop dan ook van harte dat u ons weet te vinden en het laat weten als we iets voor u en uw naaste kunnen betekenen.

 Voor vragen en contact

Heeft u vragen of opmerkingen voor de cliëntenraad of wilt u meer weten over het werk van de cliëntenraad?

Dan kunt u contact opnemen met de voorzitter, Menke Assen: menkeassen@hotmail.com of tel 06-10659385. Wij horen graag van u!