Update van de cliëntenraad

De cliëntenraad van de Zandzee ziet toe op de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening. Ze geeft gevraagd en ongevraagd advies, bijvoorbeeld over de kwaliteit, hygiëne of het privacy beleid. Maar ook over de begroting, het jaarverslag of de benoeming van een manager en/of bestuurder. 

Hieronder stellen drie nieuwe leden zich aan u voor: 

Petra Reinders

Mijn naam is Petra Reinders en al jaren werkzaam in een huisartsenpraktijk. 

Mijn moeder zit nu een paar jaar in de Zandzee met veel plezier, waar ik toch geregeld wel even bij haar langs ga om wat zaken voor haar te doen of gewoon even op visite kom voor een kopje koffie/thee en een praatje etcetera.

Soms hoor je wel eens wat van haar en dat bespreek je dan weer met haar 1e verantwoordelijke van haar afdeling. Dus je komt op voor oudere waar ze zelf niet voor opkomen of denken en geeft ook een vertrouwd gevoel naar hun toe.

Verder ben ik cliëntenraad ingestapt om mee te denken over het hele nieuwe concept van "gespikkeld wonen en open deuren beleid" en hoe kunnen we het zo goed en aangenaam mogelijk maken, wat voor iedereen ook een vertrouwd en veilig gevoel van wonen krijgt.

Wil toch wat meer opkomen en betekenen en zeker meedenken voor ouderen die in deze categorie van de Zandzee wonen.

Wat kunnen we aanpassen en veranderen aan de structuur.

Menke Assen-van den Oord

Ik ben Menke Assen-van den Oord, dochter van Ceciel van den Oord, die vorig jaar in de Zandzee is komen wonen. We zijn heel blij dat we deze mooie plek voor haar hebben gevonden en daarom draag ik graag mijn steentje bij om het een fijne woonplek voor alle bewoners van de Zandzee te laten blijven en wie weet nog een beetje mooier te maken.

Ik werk zelf als directeur van een basisschool in Utrecht en ben in hoedanigheid bekend met het meedenken van betrokkenen. Op school is dit een medezeggenschapsraad, hier is dit de cliëntenraad. Omdat het voor de cliënten moeilijker wordt om hun eigen mening onder woorden te brengen, kunnen wij dit als naasten van hen doen. Ik hoop dan ook van harte dat u ons weet te vinden en het laat weten als we iets voor u en uw naaste kunnen betekenen. Er zal een mailadres voor de cliëntenraad worden gemaakt waar u naartoe kunt mailen.

Lidy Blaas

Mijn naam is Lidy Blaas en ik ben sinds begin 2023 lid van de cliëntenraad van zorgcentrum De Zandzee.

 

Ik ben getrouwd, heb een zoon van 27  en een dochter van 25 en woon met mijn man in Bussum. Ik ben leerkracht op de Mozarthof in Hilversum en geef les aan leerlingen van 11/12 jaar.

Sinds februari 2020 woont mijn moeder met veel plezier in De Zandzee. Ondanks een moeilijke start door Corona voelde ze zich snel thuis en neemt ze graag deel aan alle activiteiten die er georganiseerd worden.

Ik hoop door mijn deelname aan de cliëntenraad mee te kunnen denken en een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het wonen en werken in de Zandzee.

Met de veranderingen en het personeelstekort in de zorg is het belangrijk om kritisch te blijven en te investeren in goede communicatie tussen bewoners, familie, verzorgende en leidinggevende. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.