Nieuws

Voorwoord locatiemanager Koen Heijdra

Inmiddels is de meteorologische zomer voorbij en zijn de buitentemperaturen enigszins normaal. Een groot deel van ons heeft de vakantie er opzitten en is weer druk aan de slag.

Update van het Uitbureau

Een feestelijke opening van de moestuin, de zomermarkt en het programma tot het eind van het jaar. Er zijn weer veel leuke dingen gebeurd, waar we u graag van op de hoogte brengen.

Open dag

Op zaterdag 21 september organiseren we weer van 10.00 tot 14.00 uur een Open Dag in De Hogeweyk. Uiteraard respecteren we hierbij de privacy van de bewoners. Het belooft een gezellige dag te worden, met diverse leuke activiteiten en uiteraard bent u ook van harte welkom.

Iedereen in beweging! Hoe doen we dat bij Vivium?

Bewegen is een heel belangrijk thema in de zorg voor mensen met dementie en is zelfs dit jaar verkozen tot overkoepelend thema voor Wereld Alzheimer dag 2019, op 21 september aanstaande. Hoe gaan we hiermee om binnen Vivium? We vragen het aan fysiotherapeute Pauline Hulsman.

Restaurant De Hogeweyk & Oversingel

Bent u al bekend met ons restaurant 'De Hogeweyk'? Misschien heeft u er al wel eens gezellig een kopje koffie gedronken of zelfs bij ons gegeten? Maar wist u dat we ook nog vele andere mogelijkheden bieden? En wist u dat het restaurant in Oversingel is vernieuwd?

Even voorstellen..

Mijn naam is Marleen wolf – Buter, ben 36 jaar en werk sinds 9 jaar in Hogeweyk en Oversingel. Na mijn studie SPW en SPH ben ik aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd met de scriptie ‘jonge mensen met Alzheimer en de veranderingen in de partnerrelatie’ en kreeg de mogelijkheid om in het alzheimercentrum Vumc bij prof. Scheltens mijn thesis te schrijven. Ik ben een paar maanden in Finland geweest om te zien hoe mensen daarom gaan met mensen met dementie.

Leugentje om bestwil?

De waarheid…in principe ben ik daar altijd vóór. Eerlijkheid is -ook naar mensen met dementie- enorm belangrijk. Wanneer je al niet meer op je eigen geheugen, je eigen hoofd kunt vertrouwen en afhankelijk bent van iemand die dat wél kan, dan wil je ook dat diegene eerlijk is. Ook al is de waarheid hard. Toch?