Vivium Hogewey in Weesp

Welkom in De Hogeweyk! Hier kunt u prettig wonen en uw eigen leven blijven leiden, met de beste zorg. Geen traditioneel verpleeghuis, maar een nieuw thuis voor mensen met dementie, waar u uw eigen keuzes kunt maken.

Wilt u meer weten over onze unieke kijk op zorg, wonen en welzijn? Lees verder hoe Vivium zorgt voor een nieuw thuis voor mensen met dementie.  

De Hogeweyk is een echte wijk met straten, pleinen, steegjes en een park voor in totaal 187 bewoners. U woont in een van de 27 woningen, samen met 6 huisgenoten waarmee u dezelfde leefstijl deelt. Elke woning heeft een vast team van verzorgers. In de woningen wordt een volledig zelfstandige huishouding gevoerd die niets weg heeft van het leven in een traditioneel verpleeghuis. Bij een normaal leven horen ook dagelijkse bezigheden zoals zien en ruiken dat er eten gekookt wordt, de was vouwen of naar buiten gaan en boodschappen doen. Daar waar u kunt en zin heeft, helpt u mee.

U heeft de vrijheid om uw eigen keuzes te blijven maken, in een herkenbare omgeving, waarbij welzijn voorop staat. Dat dit werkt, zien we iedere dag weer om ons heen in het contact met de bewoners. Het is dan ook niet vreemd dat er van over de hele wereld veel belangstelling is voor deze unieke woonwijk voor mensen met dementie!

Faciliteiten

  • Theater
  • Restaurant
  • Café
  • Supermarkt
  • Internetcafé
  • Kap- en schoonheidssalon

U kunt in Hogewey terecht met een Zorg Zwaarte Pakket (ZZP) 5 of 7. Bekijk hier de volledige informatie over ZZP-indicaties en kosten.

Agenda

Er zijn momenteel geen activiteiten gepland.