Faciliteiten in De Antonius Hof

U kunt in uw eigen appartement uw eigen huishouden voeren zoals u dat wilt, uw dag indelen zoals u dat wilt en van de vele faciliteiten en voorzieningen gebruik kunnen maken in een veilige en beschermde omgeving.

  • Restaurant Vivanto
  • Huiswinkel
  • Tentoonstellingen
  • Internetcafé
  • Activiteitencentrum Het Palet
  • Gebeds- en stilteruimte
  • Fietslabyrint
  • Kap- en schoonheidssalon
  • Snoezelruimte

Restaurant Vivanto

Wilt u een keer uit eten gaan of een kopje koffie met familie of vrienden? Dan nodigen we u graag uit  in ons sfeervolle restaurant Vivanto. Ook mensen uit de buurt zijn van harte welkom.

Huiswinkel

De winkel in De Antonius Hof is goed bereikbaar voor alle bewoners, ook met een rollator of rolstoel. In de winkel vindt u een ruim assortiment artikelen; elke dag vers brood, vleesbeleg, zuivel, cosmetica, schoonmaak- en kantoorartikelen enzovoort. U kunt met contant geld betalen of gebruik maken van uw winkelpas. Openingstijden: maandag t/m vrijdag, van 10.00 - 12.00 uur.

Kapsalon

De kapsalon is regelmatig open. Via de receptie kunt u een afspraak maken.

Tentoonstellingen / kunst

Regelmatig zijn er exposities van (amateur) kunstenaars in De Antonius Hof.

Fietslabyrint

Deze hometrainer maakt het mogelijk om virtuele fietstochten te maken, in de omgeving of bijvoorbeeld mooie steden . U beweegt lekker en tegelijkertijd heeft u het gevoel  nieuwe plekken te ontdekken of juist bekende en vertrouwde plekken weer te bezoeken.

Internetcafé

U kunt in De Antonius Hof gebruik maken van het internetcafé, bijvoorbeeld om te e-mailen met familie of om informatie te zoeken op het internet. Vrijwilligers kunnen u hierbij zonodig de helpende hand bieden. Natuurlijk kunt u ook in uw appartement een eigen internetaansluiting afsluiten.

Kapel

In de kapel worden regelmatig diensten gehouden voor bewoners met verschillenden geloofsovertuigingen. De kapel is tevens stilteruimte voor bewoners die hier behoefte aan hebben.

Snoezelruimte

Snoezelen is een kalmerende activiteit voor mensen met dementie, die de belangrijkste zintuigen prikkelt. Het is een belevingsgerichte manier van zorg verlenen en focust zich op lichaamstaal en lichamelijk contact. Door deze zintuigen selectief te prikkelen, kunnen mensen hun emoties en gevoelens uiten. In de snoezelruimte bevindt zich onder andere een watermuziekbed, verschillende soorten verlichten waarbij de kleuren kunnen worden ingesteld, een projector die rustige beelden weergeeft, er kan persoonlijke muziek worden afgespeeld en er staat zelfs een apparaat dat verschillende geurtjes kan afgeven, zoals sinaasappel en lavendel.

Bij de receptie ligt een inschrijfformulier voor de snoezelruimte, hier kunt u ook de sleutel ophalen. De ruimte kan 7 dagen in de week gebruikt worden, ook in de avond, en is kosteloos. Hierdoor kan iedereen gebruik maken van de snoezelruimte.