Nieuws

Voorwoord locatiemanager Marion Alards

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen wat de speerpunten zijn van ons meerjarenplan;
Zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers werken samen aan betere zorg.

Update van het Uitbureau

In de zomerperiode hebben we de verenigingen in het zonnetje gezet en dus heeft elke vereniging eens wat extra aandacht gekregen. Er zijn dus weer veel leuke dingen gebeurd in De Antonius Hof. Leest u mee?

Open dag

Op zaterdag 21 september organiseren we weer van 10.00 tot 14.00 uur een Open Dag in De Antonius Hof. Uiteraard respecteren we hierbij de privacy van de bewoners. 

Iedereen in beweging! Hoe doen we dat bij Vivium?

Bewegen is een heel belangrijk thema in de zorg voor mensen met dementie en is zelfs dit jaar verkozen tot overkoepelend thema voor Wereld Alzheimer dag 2019, op 21 september aanstaande. Hoe gaan we hiermee om binnen Vivium? We vragen het aan fysiotherapeute Pauline Hulsman.

De Snoezelkamer

Op 5 augustus werd de Snoezelruimte in De Antonius Hof officieel geopend. Hilde Uringa, EVV’er en Sociaal Agoog in opleiding in De Antonius Hof vertelt hoe ze op het idee kwam en hoe de snoezelruimte tot stand is gekomen. 

De Wensboom

Geestelijk verzorger Jacomette de Blois en een familielid kwamen op het idee om een wensboom neer te zetten. In deze wensboom kunnen de wensen en wonderen van het dagelijks leven van de bewoners worden opgehangen. 

Vrijwilligerswerk

Zonder vrijwilligers zouden veel uitjes en activiteiten niet plaats kunnen vinden. Benieuwd wat het werk van een vrijwilliger inhoudt? Wij vroegen het aan een van de vrijwilligers van De Antonius Hof.

Leugentje om bestwil?

De waarheid…in principe ben ik daar altijd vóór. Eerlijkheid is -ook naar mensen met dementie- enorm belangrijk. Wanneer je al niet meer op je eigen geheugen, je eigen hoofd kunt vertrouwen en afhankelijk bent van iemand die dat wél kan, dan wil je ook dat diegene eerlijk is. Ook al is de waarheid hard. Toch?