Vivium De Antonius Hof, Bussum

Welkom in De Antonius Hof! Hier kunt u prettig wonen en zoveel mogelijk uw eigen leven blijven leiden, met de beste zorg. Geen traditioneel verpleeghuis, maar een nieuw thuis voor mensen met dementie, waar u uw eigen keuzes kunt maken.

Neem een kijkje in De Antonius Hof

Wil u meer weten over onze unieke kijk op zorg, wonen en welzijn? Lees verder hoe Vivium zorgt voor een nieuw thuis voor mensen met dementie. 

In De Antonius Hof kunt u wonen in de privacy van uw eigen appartement en tegelijkertijd kiezen voor het gezelschap van anderen. Het uitgangspunt is dat u gewoon prettig kunt wonen en uw eigen leven kan leiden. Voor iedereen kan dat er natuurlijk anders uitzien. U kunt in uw eigen appartement uw eigen huishouden voeren zoals u dat wilt en van de vele voorzieningen gebruik maken in een veilige en beschermde omgeving. Ook kunt u in de nabij gelegen gezamenlijke huiskamer de gezelligheid opzoeken van 9 andere medebewoners.

Uiteraard zijn er onze liefdevolle zorgcollega´s die u in uw behoeften ondersteunen. Zo'n 200 medewerkers en 100  vrijwilligers zorgen er elke dag weer voor dat u zich zo prettig mogelijk voelt!

Groen Bussum-Zuid

De Antonius Hof is gelegen in het rustige en groene Bussum-Zuid, uitkijkend over park en vijver. Voor wie van wandelen houdt zijn bos, heide en diverse winkels op loopafstand. Bezoekers die met het openbaar vervoer reizen kunnen ons gemakkelijk bereiken; NS station Bussum-Zuid ligt enkele minuten lopen van De Antonius Hof. Het gebouw is licht en open en heeft een sfeervol Grand-café 'Parkzicht' met heerlijk terras aan de vijverzijde, een huiswinkel, een internetcafé, een kapsalon en een activiteitenruimte ”Het Palet”.

U kunt in De Antonius Hof terecht met een Zorg Zwaarte Pakket (ZZP) 5 of 7. Bekijk hier de volledige informatie over ZZP-indicaties en kosten.

Open Huis

Sinds maandag 22 april is Vivium locatie De Antonius Hof een open woonzorglocatie voor ouderen met dementie. Een primeur binnen Vivium! 

In het verleden bepaalde een zorginstelling wat wel en niet veilig of “goed” was voor de bewoners. Buitendeuren werden afgeschermd en binnen of buiten het pand was een wandeling zonder begeleiding naar het restaurant, de huiswinkel, het terras en de tuin nauwelijks mogelijk. Maar sinds 1 januari 2020 is er een nieuwe wet, Wet Zorg en Dwang, ingegaan. Mede dankzij deze nieuwe wet heeft De Antonius Hof kritisch gekeken naar de mogelijkheden om de vrijheid van bewoners te vergroten. 

Stapje voor stapje werden verschillende maatregelen genomen om de bewegingsvrijheid van bewoners te vergroten. Uiteraard gebeurt dit op een zeer zorgvuldige manier en wordt er rekening gehouden met de zorgen van familieleden en naasten. 

Het uiteindelijke doel is nu bereikt: De Antonius Hof is een open woonzorglocatie worden. De voordeur is, binnen een afgesproken tijdslot, geopend en bewoners kunnen zelfstandig naar buiten!

 

Agenda

Er zijn momenteel geen activiteiten gepland.