True Doors in De Antonius Hof en De Vesting Archief

True Doors in De Antonius Hof

In de afgelopen nieuwsbrief hebben we u kennis laten maken met het True Doors concept. Met een deurfolie creëer je een herkenbare entree en omgeving voor de bewoner. In mei worden alle deuren van de appartementen in de hoogbouw van De Antonius Hof voorzien van zo’n deurfolie.

Wonen zoals thuis. Een herkenbare omgeving voor mensen met dementie. Maar hoe creëer je dat? Het zit hem in grote en kleine zichtbare en onzichtbare elementen. In De Antonius Hof krijgen de individuele appartementen in de hoogbouw een nieuwe voordeur. Althans, zo lijkt het.

Het gaat om een deurfolie van het True Doors concept. In dit concept wordt er een foto gemaakt van de deur van de bekende woning voor de bewoner. Dit kan de deur zijn van een laatste woning of de woning waarin ze als gezin hebben geleefd. Van deze foto wordt vervolgens een folie gemaakt en op de nieuwe deur geplakt. Een herkenbare entree voor de bewoner. Een nieuwe bewoner kan kiezen of ze de deur zo willen houden of een nieuwe deurfolie willen (tegen betaling).

Ook zullen de twee toegangsdeuren van de Vesting een afbeelding van een voordeur krijgen. Deze worden gesponsord door de Stichting Vrienden van Naarderheem.

Een omgeving waar mensen met dementie zich thuis voelen. Denk aan het wonen in leefstijlen, wonen met gelijkgestemden, de mogelijkheid persoonlijke spullen mee te nemen naar het nieuwe appartement, een leefomgeving bieden met een winkel en een kapper. En nu dus ook, met de eigen voordeur.