Nieuws

Voorwoord Locatiemanager Marius van de Veen

Pensioen

Na bijna 14 jaar in dienst van Vivium, waarvan 9 jaar als locatiemanager van De Bolder en De Ruyterstraat ga ik eind september met vervroegd pensioen.

De werving voor een nieuwe locatiemanager is opgestart. We houden u op de hoogte!  

Verbouwing

Zoals u waarschijnlijk in een eerder nieuwsbrief al heeft gelezen gaat de Bolder verbouwen. Binnenkort wordt gekozen met welke aannemer we de samenwerking aangaan. We zullen u op de hoogte houden zodra we meer weten en er verdere vervolgstappen gezet worden.

De zomer

De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent dat u wellicht iets vaker wisselende gezichten tegen zult komen. Verderop leest u ook iets meer over nieuwe collega’s die via Quadesh bij ons komen werken. We zijn blij dat we met hun hulp de zorgverlening voor uw naaste kunnen borgen.

Rest mij u een fijne zomer te wensen,

Marius van de Veen

Nieuw zorgdossier. Save the Date

Als 1e contactpersoon of (wettelijk) vertegenwoordiger heeft u via het cliëntportaal toegang tot het zorgdossier van uw naaste.

Ons huidige zorgdossier sluit niet meer aan op onze wensen voor de toekomst.
Daarom gaan we maandag 2 december over naar het nieuwe zorgdossier PUUR..

Save the date informatiebijeenkomst

Graag laten we u in september kennismaken met PUUR. van jou, het cliëntportaal van PUUR..
Wij nodigen u van harte uit één van onderstaande data in uw agenda te reserveren en via onderstaande link te bevestigen.

-           25 september van 15.00 tot 17.00 uur in Vivium De Zandzee

-           25 september van 19.00 tot 21.00 uur in Vivium De Zandzee

-           30 september van 15.00 tot 17.00 uur online via Teams

U kunt zich hier inschrijven

Wat kunt u verwachten van PUUR.van jou?

Samen bereiken we meer

In PUUR. van jou kunt u zelf informatie over het leven van uw dierbare achterlaten.
Op deze manier leren we uw dierbare én de mensen uit uw netwerk nog beter kennen en kunnen we samen optrekken in de ondersteuning en zorg.

Waarom gekozen voor PUUR.?

PUUR. biedt zowel u als ons diverse voordelen. We geven u een aantal voorbeelden.

  • PUUR. is vriendelijk in gebruik.

Zo kan de zorgmedewerker rapportages inspreken in plaats van typen.

  • PUUR. volgt het werkproces van de professional (en niet andersom) en denkt actief mee.

Mede hierdoor en in combinatie met het spraakgestuurd rapporteren zullen de zorgcollega’s minder tijd kwijt zijn aan administratieve werkzaamheden.

  • Ook maakt het werken met het nieuwe ECD een aantal andere systemen en apps overbodig.
  • PUUR. stimuleert samenwerking binnen het team én tussen het team en het netwerk van de bewoner.

Trainen van collega’s

Achter de schermen wordt de overgang naar PUUR. zo optimaal mogelijk voorbereid.

De zorgmedewerkers zullen getraind worden in het nieuwe systeem.

We organiseren deze trainingen op zo’n manier dat uw naaste hier zo min mogelijk last van heeft. U ontvangt hier later meer informatie over.

Vragen?

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op met de Vivium Klantenservice via 035 – 6 924 924 of mail naar info@vivium.nl

Update van het Uitbureau

Naast de wekelijks terugkerende activiteiten ondernemen we ook regelmatig wat anders. Twee activiteiten lichten we er hieronder uit.

Sport/spelmiddag

Donderdag 30 mei j.l. Was er voor de 2e keer een sport/spelmiddag i.s.m. Sportadviesgroep Huizen. Een drukke, sportieve maar vooral gezellige middag waarbij er een aantal sportactiviteiten waren uitgezet.  Zo'n 40 bewoners en enkele familieleden deden samen mee aan o.a. Softhockey, schuiftafeltennis en bewegen op muziek.

Met dank aan de medewerkers van de Sportadviesgroep. Voor herhaling vatbaar!

Innovatie op het plein

Vorige maand hebben we op De Bolder een inloopmmiddag gehouden voor familieleden, vrijwilligers en (nieuwe) collega’s. De afdeling Leefplezier liet diverse innovatieve hulpmiddelen zien die je kunt inzetten om betekenisvol contact te leggen met een naaste of bewoners met dementie.


Zo zijn er bijvoorbeeld de CRDL, de QwiekUp, de Tovertafel, het fietslabyrinth, de interactieve knuffelbeestjes en de Snoezelruimte. Samen luisteren naar zachte muziek, die ene cabaretier van vroeger of een spelletje spelen. Het zorgt voor fijne momenten.

Wist u dat deze innovaties met sponsorgeld worden gefinancierd? We zijn hier heel dankbaar voor. Wilt u ook bijdragen? Dat kan door Vriend te worden van De Bolder – lees er meer over via: www.vivium.nl/vrienden

Heeft u de inloopmiddag gemist? Hier ziet u een filmpje over de middag terug.

Wilt u meer informatie over deze hulpmiddelen en innovaties? Wilt u weten hoe u ze als naaste kunt inzetten voor een fijn contactmoment? Loop gerust even bij het Uitbureau langs! Ze helpen u daar graag verder.!

Nieuwe collega's via Qedesh

Binnenkort verwelkomen we op de Bolder nieuwe collega’s die bij ons binnenkomen via Qedesh personeelsmiddeling. Qedesh werft, selecteert en detacheert onder andere zorgprofessionals uit binnen- en buitenland.

Onze nieuwe collega’s komen uit Suriname en de Filipijnen waar ze al vele jaren werkervaring hebben opgedaan als ziekenverzorgende, verpleegkundige en verloskundige. Na een inwerkperiode van een maand, aangevuld met diverse workshops, zullen ze zelfstandig komen werken binnen onze diverse afdelingen.