Nieuws

Voorwoord locatiemanager Marius van de Veen

De zomer zit er op. Deze keer met extreme temperaturen. De verwachting is dat dit in de toekomst vaker voor zal gaan komen. Daarom zijn we ook met afdeling Huisvesting in gesprek om te kijken wat we bouwkundig kunnen doen om de temperatuur binnen meer te kunnen beïnvloeden bij zulke hoge temperaturen. 

Update van het Uitbureau

In het weekend van 21 en 22 september gaan 7 vrijwilligers van De Bolder fietsen voor onderzoek naar dementie. Het team, De fietsvrienden van De Bolder, gaat in 24 uur tijd 400 kilometer afleggen. Om precies te zijn - zijn het 5 routes van 80 kilometer. Een pittige estafette, die ook 's nachts doorgaat. 

Open dag

Op zaterdag 21 september organiseren we weer van 10.00 tot 14.00 uur een Open Dag in De Bolder. Uiteraard respecteren we hierbij de privacy van de bewoners. 

Iedereen in beweging! Hoe doen we dat bij Vivium?

Bewegen is een heel belangrijk thema in de zorg voor mensen met dementie en is zelfs dit jaar verkozen tot overkoepelend thema voor Wereld Alzheimer dag 2019, op 21 september aanstaande. Hoe gaan we hiermee om binnen Vivium? We vragen het aan fysiotherapeute Pauline Hulsman.

Even voorstellen ..

Mijn naam is Helen van Ees en sinds april 2019 werk ik als één van de sociaal agogen binnen de Bolder en de Ruyterstraat. U kunt me vinden op de Baan, Lindenlaan 1 en de Ruyterstraat. Hiervoor heb ik 7 jaar binnen de psychiatrie gewerkt op diverse afdelingen, zowel met volwassenen als met ouderen. 

Leugentje om bestwil?

De waarheid…in principe ben ik daar altijd vóór. Eerlijkheid is -ook naar mensen met dementie- enorm belangrijk. Wanneer je al niet meer op je eigen geheugen, je eigen hoofd kunt vertrouwen en afhankelijk bent van iemand die dat wél kan, dan wil je ook dat diegene eerlijk is. Ook al is de waarheid hard. Toch?

Restaurant De Parel

Bent u al bekend met ons sfeervolle restaurant ‘De Parel’? Misschien heeft u er al wel eens gezellig een kopje koffie gedronken of zelfs bij ons gegeten? Maar wist u dat we ook nog vele andere mogelijkheden bieden?