Gratis apps voor mantelzorgers Archief

MantelzorgNL heeft een overzicht gemaakt van gratis apps die zorg voor een naaste kunnen vergemakkelijken.

Wanneer u voor een ander zorgt is een sociaal netwerk erg belangrijk, zodat u de zorgtaken niet alleen hoeft te dragen. De zorg voor iemand met verschillende mensen delen vraagt echter om afstemming. Een app kan dan uitkomst bieden. Hiermee kunt u via een beveiligde website afspraken plannen, belangrijke data in de agenda plaatsen en ervaringen en nieuwtjes uitwisselen. 

Huppla
‘Sterkte! Als ik iets voor je kan doen… “Hoor jij dat ook regelmatig? En kan je best hulp gebruiken maar weet je niet goed waarmee, wanneer en van wie? Maak een account aan op Huppla en nodig eenvoudig vrienden en bekenden uit. Huppla vraagt hen wat ze willen doen en jij krijgt dat in een helder overzicht. Dat maakt hulp inschakelen een stuk makkelijker! Initiatief van WeHelpen.

Ga naar Huppla

Fello
Fello is een gedeelde agenda, die het makkelijker maakt om samen voor een familielid te zorgen. Met deze agenda ben je op de hoogte van wie wat doet en wanneer. Ook zie je wat nog ingevuld moet worden in de agenda. Je kunt ook met elkaar chatten, bijvoorbeeld over details van een afspraak of uitslagen van een onderzoek. Bij een nieuwe afspraak of een nieuw chatbericht krijgt iedereen een seintje. Ontwikkeld door DELA.

Ga naar Fello

Inlife
De website en app maken het makkelijker om samen met familie, vrienden en kennissen de zorg voor een naaste met dementie te organiseren. Inlife bevat verschillende functies, waaronder een tijdlijn, berichtenfunctie, een agenda, een zorgboek. Als mantelzorger geef je aan waar je hulp bij kunt gebruiken. Je nodigt zelf mensen uit, je kunt aangeven wie welke informatie kan inzien. In de app zit ook ‘Het kompas’ met informatie over dementie en informatie over het bieden van mantelzorg. Ontwikkeld door Alzheimer Nederland.

Ga naar Inlife

MiessAgenda
Met de MiessAgenda organiseer je zorg én aandacht rondom 1 persoon, bijvoorbeeld vader of moeder. Je stemt de zorg af vanuit 1 agenda met je groepje. Dat kan alleen familie zijn. Of ook met de buren en misschien wel met vrijwilligers. Je bepaalt zelf wie in je groepje zit. Met eenvoudige iconen kan iedereen zien of vader/moeder alleen wil gaan, samen wil gaan en of dit geregeld is. Je beheert samen 1 agenda. In de agenda is ruimte voor noodzakelijke afspraken (doktersbezoek, opticien) én voor leuke dingen (wandelen, koffie drinken).

Ga naar Miessagenda

Nettie
App om onderling zaken te regelen. Kan zorg zijn, maar ook bijvoorbeeld het jaarlijkse familieweekend. Je maakt een groep aan met een thema (net als WhatsApp) en nodigt de anderen uit. Je maakt een regel aan in de agenda en klikt ‘regel ik’, ‘moet iemand regelen’ of ‘hoeft niemand te regelen’ omdat er bijvoorbeeld alleen iets besproken hoeft te worden. Zo stem je onderling de actiepunten af.

Ga naar Nettie

PlenoFamilie
PlenoFamilie is een gedeeld plannerprogramma voor drukke gezinnen. Het brengt een gedeelde agenda en takenlijst, waardoor je taken aan een of meerdere mensen kunt toewijzen, en een handig notificatiesysteem voor de taken en activiteiten van jezelf en andere gezinsleden. Het werkt zowel online als offline en je kunt de taken van anderen verbergen. Nadeel: je krijgt advertenties te zien (daardoor is de app gratis)

Ga naar PlenoFamile

ShareCare
Met de website of app kun je een zorggroep aanmaken en vervolgens kun je samen plannen en communiceren. Je kunt een groep maken, veilig chatten en een agenda delen. ShareCare Premium (betaald) biedt meer mogelijkheden voor een grotere groep of intensieve zorg.

Ga naar ShareCare

Carenzorgt
Via de website carenzorgt.nl kan er een zorgagenda worden geopend. Je nodigt anderen uit voor je zorgpagina om samen in één vertrouwde omgeving informatie te delen. Je gebruikt de kalender om samen de zorg te organiseren of te zien wie er langs komt. Je kunt berichten schrijven om te laten weten hoe het gaat en notities bijhouden om belangrijke zaken niet te vergeten. Je kunt de agenda ook koppelen aan zorgorganisaties. Hierdoor kun je als betrokkene ook het zorgdossier bekijken, weet je wanneer de thuishulp langskomt, kun je de rapportage van de verpleging lezen of berichten uitwisselen met de zorgverlener. 

Ga naar Carenzorgt

Bezoekplanner 'Kom op bezoek'
Bij Komopbezoek kun je gratis en eenvoudig een online bezoekkalender aanmaken waarmee familie en vrienden bezoek kunnen plannen. De bezoekkalenders kunnen eenvoudig gedeeld worden met familie en vrienden. Zij hoeven geen account aan te maken om een bezoek te plannen. Als beheerder nodig je mensen uit om op bezoek te komen en zij plannen hun eigen bezoek in.

Ga naar Kom op bezoek